Lektioner, långtidssamarbeten och kurs på Walhsunds säteri

Sofia Eriksson & Vladimir Drybcak | 9/10 - 2019

Swooosh, wroooom.. poff..!!!! Med ett brak drog sommarn bort. September gick snabbt som en grisblink och plötsligt står vi i början av oktober.. . Vad hände?
Sant som det är sagt så går tiden fort när man har roligt. Här kommer en liten summering om vad vi pysslat med sen sist.

Långtidssamarbete
Förutom det vanliga livet under veckorna med våra respektive jobb som sjuksköterska och musiklärare/körledare/dramapedagog så har vi haft den stora glädjen att i en större utsträckning än tidigare, kunnat åka ut och undervisa. Så roligt med nya två-och fyrbenta bekantskaper.
Tidigare i år lanserade vi våra ”långtidssamarbeten” med veckovisa lektioner till reducerat pris under 3 månaders peroider. Att få följa ett ekipage på regelbunden basis är väldigt roligt för oss som instruktörer. Ekipagens utvecklingen är vår största morot och med ett långsiktigt perspektiv kan vi bygga starkare, smidigare hästar, följsamma ryttare och stärkta relationer mellan häst och människa.(Vi har även ryttare som rider lektioner på våra hästar under samma form som långtidssamarbetet med egen häst)

Kurs på Wahlsund

För snart två veckor sedan var det dags för vår kurs i Sörmland. Platsen var på fantastiskt vackra Wahlsunds säteri utanför Sparreholm. Tillsammans med vår überproffsiga arrangör Åsa Wallin samlades 8 ryttare och över 20talet fotfolk och vi presenterade med hjälp av våra ”demo-hästar” Furia och Kambiko vårt ridkoncept.

Vlad , Elina och hennes P.R.E valack Modoso.   foto: J.Blixbo

Vi smygstartade på fredagen med tre ekipage. Sedan lät vi våra hästarna få ett pass för att få röra på sig efter den drygt 50mil långa resan, det gjorde det gott att få bekanta sig med ridhuset.

 

Lördag

Kl 8:15 lördag morgon drog vi igång dag 2 med att ”demonstrera”  och förklara vårat ridkoncept till häst tillsammans med Furia och Kambiko.
Ledorden denna helg var ”FOKUS, FÖRSTÅELSE, FORM och FLÖDE”
På läktaren hade över 2otalet fotfolk samlats och under dagen red alla 8 ekipage med den äran!
Vlad intruerade ekipagen medan Sofia fanns på läktaren för att förklara och svara på frågor.
Lunchen avnjöts på Fabriken inne i Sparreholm och efter samlades vi i ”Bodegan” för en timmes teori med frågestund där vi kunde fördjupa oss i de fyra F’en. Vår fotograf Johanna tittade förbi efter lunchen och tog fina bilder:

Vlad förklarar våra tankar om en ergonomisk form under teorin. Foto: Johanna Blixbo

Eftermiddagen följdes av lektioner igen. Det var en härlig blanding av hästar, P.R.E’er , lusitano, fjordhäst, Lippizaner och Lippizaner/P.R.E-korsning.

Vlad instruerar Karin på hennes P.R.E valack Jazmin foto: Johanna Blixbo
Frida och hennes härliga fjordhingst Yield. Foto: J.Blixbo
Vlad , Elisabeth och hennes lipizzaner Titan
Johanna och hennes lipizzaner/pre Mille. Foto: J.Blixbo

 

Eva och Camaron P.R.E valack
Mona och Imperioso P.R.E valack

Söndag
Söndagen inleddes precis som lördagen med att vi höll en ”praktisk teori” där vi red Kambiko och Furia. Denna morgon visade Vlad samling och flöde med Kambiko. Sofia och Furia visade hur man kan börja introducera garrochan med sin häst och visade sedan Furias reportoar med den.  Under söndagen instruerade Vlad ekipagen i ridhuset och Sofia instruerade ute på ridbanan. Två av ekipagen testade också att rida med Garrocha för Sofia

 

Vi vill tacka alla som deltog denna helg, tack till alla ryttare för ert förtroende! Ett stort tack igen till bästa Åsa Wallin, vår kursarrangör! Nästa kurs i Sörmland är preliminärt planerad till januari. Vi ser fram emot att komma tillbaka!

 

Klara lånade vår vaquerosadel till sin lusitano Fandango inför helgen sista pass för Sofia. De avslutade med att testa rida med garrochan 😀

 

 

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här