Vilken attityd har du som ryttare till din egen träning?

Sofia Grenevall | 5/9 - 2019

Vilken attityd har du som ryttare till din egen träning?

Med din egen träning syftar jag till att träna den egna kroppen utöver träningen på hästryggen.

Det är tyvärr väldigt vanligt att många tänker: ”Jag måste träna” eller ”Jag borde träna”.
Istället för att tänka: ”Jag vill träna”.”Jag unnar mig att träna”. ”Jag tycker om att träna”.

Skillnaden mellan alla ”måsten” och ”borden” och att vilja, unna sig och tycka om är som dag och natt.

Om jag tänker på min egen träning som något jag gör för att ”straffa mig” blir det ingen motivator direkt. Många upplever en skön känsla efter att ha tränat, vissa känner en härlig känsla under själva träningspasset och andra längtar efter sin träning. Det är självklart olika, men för att träningen ska bli av behöver vi hitta rätt attityd till vår egna träning!

Hur kan du se på din träning i positiva termer?

Om vi tänker att vi tar hand om oss själva, investerar i våra kroppar för vår hälsas och välmåendes skull så kan förhållandet till den egna träningen blir lite mer positivt och fungera motiverande.

Hur tänker du kring träningen på hästryggen? Det förhållningssätt som du har till din ridning kanske kan anammas även när du tränar utan häst?

En kropp som är stark, välbalanserad och funktionell, det vill säga både stark och uthållig utan spänningar och smärtor leder till en bättre ridning och bättre effekt på hästryggen.

Som ryttare är det så lätt att se på hästens träning främst och mest lustfyllt och se på sin egna träning med helt andra glasögon. Det kanske är dags att hitta en annan attityd?

Vad behöver du för att prioritera din egna träning lite högre? Om du är ärlig mot dig själv, vad skulle du kunna göra på sidan om träningen på hästryggen som skulle stärka din ridning och förbättra din häst och er som ekipage?

Om du inte riktigt vet kan jag varmt rekommendera att anlita en personlig tränare, med erfarenhet av ridning som kan ge dig ett skräddarsytt träningsprogram efter dina förutsättningar och mot dina mål. Både du och hästen kommer att vinna på det i längden!

Sträva efter att ha en attityd till din träning som handlar om att du vill träna för att du vill ta hand om din kropp och för att du vill må bra!

Lycka till!

Sofia Grenevall Personlig tränare och KBT Terapeut (med rid/hästerfarenhet;))

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.