Årets första bok

Sofia Hallin | 26/1 - 2020

Här har skolan rivstartat ordentligt, fullt av teoretiska och praktiska uppgifter, föreläsningar och framförallt har vi övat oss i att hålla clinics. En av våra teoretiska innefattar att vi ska välja en bok om ridning och träning av hästar och presentera författaren och dennes teorier för resten av klassen. Det finns en bok som jag länge velat läsa och vad passade inte bättre då än att välja just den. Boken som jag pratar om är Peder Fredricsons bok. Trots att hoppning är väldigt långt ifrån Islandshästvärlden så har jag alltid blivit inspirerad när jag hört han prata i olika sammanhang. Boken är mer en biografi om hans liv än en bok om hans träningsfilosofi skulle jag säga, trots att man får en bra uppfattning om hans inställning till träning och hästar. Boken innehåller mellan raderna en del citat, så det jag har gjort är att välja ut mina favoritcitat från boken som har inspirerat mig och/eller har fått mig att tänka ett extra varv.

 

”Precis som man måste träna upp och underhålla sin kondition måste man bygga upp och underhålla sin mentala styrka”

 

”I utvecklingsfasen ska du söka inspiration och kunskap medan du i prestationsfasen måste vara vara målfokuserad”

 

”Det är när man är under press man utvecklas som mest, förutsatt att man orkar ta pressen. Det är lätt att hitta ursäkter, att vilja styra undan från den, men verklig utveckling kräver att du lämnar bekvämlighetszonen och utmanar dig själv”

 

”Hela livet har jag lärt mig mycket av att titta på dem jag tycker är duktiga. Tagit till mig av deras kunskap och försökt förstå deras system. Det gäller att hela tiden fortsätta vara nyfiken”

 

”Det är viktigt att alla små beslut du fattar dagligen leder dig mot ditt långsiktiga mål”

 

”Att vinna sitter mest i huvudet på ryttaren. Man måste våga utmana sig själv, vara beredd på att ta den där jobbiga känslan av att förlora, istället för att vara nöjd med att komma på en säker femte plats”

 

Att lära sig mer och försöka förstå andra grenar inom ridsporten är viktig för att fortsätta vara nyfiken och till att få inspiration. Jag tror att man kan lära sig något av nästan alla, det gäller bara att vara öppen för det. I grund och botten har vi kärleken till hästarna gemensamt..

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.