JAG HAR TAGIT EXAMEN!

Sofia Hallin | 9/6 - 2020

 

Ja nu är det kanske dags att äntligen börja blogga igen. Anledningen till att uppdateringarna inte har varit speciellt kontinuerliga under våren är helt enkelt för att allt min vakna tid har jag lagt på skolarbete. Jag har velat fokuserat 100% på dom prov som jag har behövt klara för att kunna ta min examen. Men nu, ja vad ska man säga, nu är jag ute på andra sidan! För att, JAG HAR TAGIT EXAMEN! Såhär några dagar efteråt börjar jag förstå vad som har hänt och att jag verkligen är klar och har tagit mig igenom det jag jobbat för i 3 år. Det är en konstig känsla, att man på nått sätt äntligen kan känna lättnad. Allt jag har gjort senaste året har varit med hänsyn till skolan och allt har kretsat kring detta oavsett vad jag gjort. Så att nu börja hitta nya mål och planer kommer förmodligen att ta ett tag för mig tror jag.

Sista veckorna har varit förmodligen dom mest krävande som jag har upplevt. Eftersom skolåret inte riktigt blev som planerat så var många av proven planerade väldigt nära varandra för att vi överhuvudtaget skulle kunna ta examen. Under förra veckan hade vi 6 prov 6 dagar i rad och då bör också nämnas att vi avslutade med att göra det praktiska ridprovet med våra elevhästar som är det mest krävande provet som vi gör under dom här tre åren. Att vara mentalt stark och ha gott självförtroende är inte bara viktigt utan kanske till och med nödvändigt. Vårt slutprov i ridning består av ett egenkomponerat dressyrprogram på en öppen yta utomhus (stor ridbana), där vi även ska visa alla gångarter. Att rida noggranna dressyrövningar samtidigt som att vi ska visa kraftfull pass blandat med övergångar och flotta gångarter är både mentalt och fysiskt krävande för häst och ryttare. Provet är verkligen utformat och bedömt så att vi ska visa egentligen allt som vi lärt oss under vår skolgång. Det är en konstig känsla på något vis att allt som man lärt sig under tre år bedöms under 15 minuter i ett sammantaget prov. Men samtidigt är det är otrolig känsla när man har tagit sig igenom det och fått reda på att man fått godkänt!

När man tagit examen från Hólar får vi rättighet att ingå i det isländska tränarföreningen Félag Tamningamanna, FT, och en del av ceremonin är att vi får klä oss i deras blåa jackor. Vår examensceremoni var för första gången livestreamad via YouTube som gjorde att många, framförallt utländska familj och vänner kunde följa med eftersom många inte kunde vara på plats.

Totalt var vi 12 elever från 6 olika länder som examinerades och kan nu titulera oss Ridinstruktör och Tränare för islandshäst.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.