Och nu då..

Sofia Hallin | 23/6 - 2020

Ja precis, och nu då? När man liksom helt plötsligt är ”på andra sidan”. När man har nått ett mål som man har jobbat för och fokuserat på i många år, man har liksom kommit upp på bergstoppen och står och funderar på vart man ska ta vägen härnäst. Ungefär så känner jag just nu. På ett sätt känns det otroligt spännande men också lite tomt, vad ska jag nu sträva efter?

Efter examen har jag fått ta det ganska lugnt och har haft tid att samla tankarna och försöka fundera ut vad jag vill göra härnäst, vilket har varit väldigt bra för mig. Det jag gjorde för att samla ihop mina tankar och funderingar var att göra det jag gör allra bäst: skriva ner saker på en lista! Först började jag med att skriva ner allt som jag har åstadkommit senaste året (och då pratar jag i skolår), och det är klart att jag har åstadkommit massor av saker men det jag skrev ner var saker som jag var extra stolt över saker jag gjort för första gången eller saker där jag hade presterat extra bra. När jag såg detta på papper blev det som att se mig själv utifrån på ett sätt och då var det lättare att se hur mycket man har utvecklas. Sedan började jag på nästa lista där jag skrev ner allt som jag vill göra i framtiden. Det här har varit lite svårt för mig eftersom jag har inte riktigt kunnat fokusera på detta innan jag var hel klar i skolan och fått allt godkänt, vilket också gör det extra pirrigt att äntligen tänka på det. Nu måste jag plötsligt sätta mina egna mål, annars har jag varit så van att skolan sätter mina mål, vilka prov jag ska klara och vilka moment som ingår osv. Man kan säga att dom här sakerna som jag skrev ner är bara en slags ”Mindmap” på hur jag vill att min framtid ska se ut och vad som ska ingå. Sedan behöver jag såklart att fundera vidare på vad som krävs för att genomföra dom här sakerna, men just nu känns det bra att ha en typ av grund att förhålla sig till.

Hoppas ni kan inspireras av mina funderingar! Nu ska jag fortsätta i mitt flyttstädande så att jag snart kan påbörja mitt nya kapitel 🙂

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.