Uppdatering

Sofia Hallin | 21/11 - 2019

Här kommer en liten uppdatering från min hektiska vardag. Just nu är vi på skolan inne i en hektisk period med mycket uppgifter, teoretiska och praktiska prov och dessutom närmar det sig inlämning av vårt examensarbete. Här på Hólar skriver man sitt examensarbete under höstterminen på det tredje året och det gör man samtidigt som all annan undervisning fortgår som vanligt. Jag har ju aldrig läst på högskolan någon annanstans än här men som jag förstår är det vanligast att man får lite mer tid att jobba med sitt arbete. Oavsett detta så försöker jag tänka att alltid göra mitt bästa efter dom förutsättningar som ligger framför mig, men ibland kan det verkligen vara frustrerande att känna att man inte räcker till..

Tillsammans med examensarbetet så börjar det stora praktiska ridprovet att närma sig. Provet gör vi tillsammans med vår häst som vi använder i kursen ”Träning av tävlingshäst”. Provet görs inne på en ridbana som är 20×40 m där vi ska visa gångarter, tempoväxlingar, dressyrövningar mm allt i ett färdiguppsatt program. Hästen som vi använder i den här kursen ska vi själva ansvara för att komma med i början av höstterminen. Min häst heter Lykkja frá Laugarmýri och är ett 10 årigt sto som är efter Aðall frá Nýjabæ. Hästarna som vi använder som elevhäst under trean ska vara 5 gångare, dom ska ha 5 stabila och taktrena gångarter (främst tölt och pass), bra lynne, mångsidiga med flotta rörelser och kunna dom flesta dressyrövningarna.

Senaste tiden har varit fullt av både teoretiska och praktiska prov och uppgifter. Bland annat har vi gått igenom: Praktiskt prov i skoning, pass prov med både vår elevhäst och med skolans passhästar, fått undervisning i hoppning med skolans hästar och dessutom en hel del teoretiska uppgifter. När det är en hel del att stå i så är det inte alltid lätt att hinna med att träna alla sina hästar. Förutom Lykkja som jag använder i skolans undervisning har jag två träningshästar utanför skolan som jag tränar efter skoltid. Därför har jag använt mig av handhästridning en del då jag kan träna båda hästarna samtidigt. Det här är något som jag märkt att båda hästarna tycker är väldigt roligt och även jag med så det ska jag försöka fortsätta med.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.