Det bor så otroligt mycket hästar här

Sofie Relander | 18/2 - 2019

När vi flyttade hit för ca 13-15 år sedan hade vi 51 hästar ca. Nu har vi ”bara” 17 hästar + mina 6 utbildningshästar, så totalt 23 stycken.

Men 23 är mycket hästar, då är det bara jag och mamma som jobbar med det. Hon har ju även sina 200-300 får och vallhundarna till det. Men tack vare att vi har ett gäng ute på lösdrift och vårat mockningsfria stall så klarar vi oss fint.

 

Jag hyr 6 boxar varav 5 som jag måste mocka varje dag! Usch!!! Ja usch….

Usch blir det för jag tänker på det stora stallet med 14 boxar som har djupströbädd. Där tar det bara 20 min att halma, fodra och sopa!!! Vill ha alla mina kundhästar där också 😜. Vilken dröm, då hade jag kunnat ha mer tid till att ta emot ännu en till på utbildning😍❤️.

 

Men jag skall ha en tjej och provjobba hos mig nu i veckan, skall bli spännande. Funkar det bra så kommer jag kunna sätta igång våra egna unghästar tidigare än planerat.

 

Vi har alltså 4 egna att rida in. Även 2 redan inridna som behöver komma igång och jobba. De har jag planerat in i april. Men hade varit super om de blev inridna nu.

Kan extratjejen vara här så kan jag ha igång alla samtidigt 👌🌟. Det hade varit dröm.

Det handlar om 14 stycken totalt isåfall.

 

 

Det verkar vara riktigt svårt att hitta hästskötare nu för tiden. Om något år räknar jag dock med att jag behöver lite personal, fast det beror såklart på hur stallet ser ut. Kanske bara har djupströbädd då 👌.

 

I maj så kommer alla inridningshästar tillbaka 😍. Då skall de nämligen förberedas in i det sista för sitt treårstest. Jag är så taggad på det! Kommer ha många att visa, så då har jag säkrat med personal 👌. Är alla i bra fas så blir det över 7 stycken att visa 🤩🤩🤩!! Älskar unghästtester.

 

 

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*