Detta blir min sista tävling

Sofie Relander | 30/10 - 2018

Nu har jag en tävling kvar detta året med Barcelona MW, den är på söndag, på Nordhallands Ridklubb. Där skall vi debutera FEI Grand Prix. Innan har jag startat FEI Grand Prix U25 som är ett lite kortare program. Det ingår samma rörelser, nästan, nu kommer det vara mer piaff på stället samt en galoppsax. Målet är att lägga ett kval till senior SM nästa år, behöver 2 ritter över 63%.

 

På senaste träningen för Kerstin André gick det super. Det var svårt men riktigt bra. Jag fick många bra verktyg med mig hem. Men det bästa var nog att rida galoppombytena i ganska lugn galopp och lite ”friare” form. Alltså en något lägre nacke med längd på halsen. Så det har jag jobbat mycket med helt klart. Ute på grusvägarna har jag jobbat lugn galopp, lugna byten osv, jobbat ute på fälten och även i ridhuset.

 

Det som jag aldrig gjort är en galoppsax med 3,6,6,6,3 galoppsprång med exakt 5 meter om medellinjen varje gång, byten på exakt rätt ställe.

Hur förbereder man sig? Speciellt om man ”bara” har ett 20×40 ridhus som är ockuperat av lite halmbalar?

Jo, man ser till att ha väldigt bra fantasi!

”Jag blundar, ser Charlotte Dujardin leka igenom sin galoppsax, låtsas att det är jag. I varje byte får jag schwunga till lätt med höften, parera lätt med ytterskänkeln, gå med med höften åt det nya hållet. Händerna stilla…1…2…rakrikta….3…byte…2…3…4…5…rakrikta….6…byte…2…3…4 osv.”

När jag är som djupast i mitt fokus så får jag helt säkert en stol till att göra seriebyten, haha.

 

Jag tränar mycket i skritten, räknar och flyttar, sedan gör jag lite i traven, räknar och flyttar. Sedan gör jag åt ett håll i galoppen vardera gång. Så hela saxen har jag aldrig gjort i ett stycke. Jag tänker att det får växa fram lugnt och fint, jag behöver absolut rutin i den. Men det kan jag inte stressa fram. Jag vet ju i alla fall att jag kan rida galoppsluta, byte, galoppsluta. Det som blir svårt här är precisionen. Jag går ju inte in och gör något som min häst inte kan.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Vi gjorde lugnare saker också för Kerstin i dag på träningen 😀👌🐎

Ett inlägg delat av Sofie Relander🇸🇪Dressage rider (@sofie_relander)

 

Om ni vill se mer vilda moves från mig och Barcelona MW så gå in och kolla på min instagram haha…

 

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*