Förgylld ridupplevelse

Sofie Relander | 1/4 - 2020

Alla har vi väl drömmar om den perfekta anläggningen?

För många år sedan (16ca) när vi flyttade till gården i Väröbacka hade jag en dröm. Jag ville kunna hoppa ut från ridbanan mitt i ett dressyrpass när jag ville ha lite mer fart och fläkt. Ridbanan är omringad från 2 håll med murar som sedan öppnar upp sig mot härliga kuperade marker. De andra 2 sidorna gränsar mot våra hästhagar och ja, den normala in/utgången.

 

Men det som satte lite stopp för min dröm var att grannen ägde marken där det var perfekt för ett uthopp.

Men nu är det en ”ny” granne. En avlägsen släkting till honom som nu bestämmer över markerna. Han grävde upp ett hål från ridbanan in till sin mark! Förstår ni hur mina ögon tindrar eller? Det gör nu att jag kan hoppa ut från ridbanan, galoppera rätt upp för en backe, hoppa över en mur, för att sedan fara vidare i ett nedhopp och ned för en brant bank (tänk den i Falsterbo) därefter sätter jag fart mot vår gamla terrängbana, då hoppar jag över en till mur. Tar ett varv där inne och sedan tillbaka igen på dressyrbanan över några murar till.

 

Det är lite pill med att få till alla murhopp då det går elstängsel över vissa. Men det fixar jag till.

 

 

Här är filmen, Mamma har varit så snäll och filmat oss 

 

 

 

 

Så nu kommer alla våra ridlägerbarn i sommar, de som vågar, få följa med mig på en crazy tour ut i terrängen 😍.

På mina Ride Wine and Dine läger kan jag ta det lite lugnare för de som vill. Få kan vi ta en tur i skritt och bara klättra och strosa omkring på markerna 😉👌.

 

Min mamma var så underbar och filmade mig på utbildningsponnyn Orchard Zweed rp 191 häromdagen. Eftersom bruksprovet blev inställt så tänkte jag att vi får fixa en fräck film på honom i stället.

Så otroligt synd att han inte blev visad. Han vann som 3-åring och skulle visas nu som 5-åring. Som tur är har han livstidslicens ändå.

Vilken ponny det är alltså, wow! Älskar den traven. Så ni som skall betäcka, ha denna i åtanke. Jag kan absolut svara på frågor, men bäst är att kontakta ägaren Karolina Hafdell.

 

Må gott nu, ta hand om er, ut och rid och ha skoj!

 

 

 

 

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*