Grand Prix kür

Sofie Relander | 2/9 - 2018

I går när jag red Intermediaire II här i Kimstad så kändes det fantastiskt.

Redan på framridningen var hon lätt, mjuk och energisk. Öronen var spetsade och spelade fram och tillbaka och hon lyssnade fantastiskt på mig.

Inne på banan när jag red runt lite så var hon kvick! Det var så häftigt.

Inridningen gick bra, ganska bra, inte super. Sedan kom första ökningen… galoppinslag. Kanske tryckte jag på för mycket lite för snabbt. Sedan när jag fick tillbaka henne i trav igen fortsatte vi ökningen fint.

Sedan kom travslutorna, där red jag lite för mycket passage aktigt och inte fram! Så fick en taktmiss, det blev missförstånd helt enkelt. Så var det dags för den första passagen, kändes fint, hon lyssnade men jag vågade inte trycka på mer. In i piaffen var hon fin, trampade på väl och vi fick 7,5. Hon bar sig bra både ut ur piaffen och in i piaffen. Nästa piaff kändes också fin. Den ökade skritten blev något snabb, även den samlade skritten. Fattningen blev fin, 7. Mellangaloppen blev lite väl het! In i galoppiruetten till vänster blev jag lite lam och red inte riktigt ihop galoppen, 7. Galoppökningen blev också för snabb, inte så stora språng, 7. Men nu vågade jag samla ihop galoppen lite mer inför min piruett, 8!

Sedan kom byten i vartannat, 7. Så kom bytena i varje…där jag bara räknade till 9 och jag skulle haft 11 byten! Suck….jaja The show must go on, fick snabbt tänka på nästa moment. Travövergången från galopp blev ganska bra faktiskt, betyg 7. Sista travökningen vågade jag inte trycka på så mycket i, ville hålla den säker, 7. Den sista passagen på medellinjen har vi haft så jädrans svårt för. Det enda hon har tänk har varit ”åååh, skall vi göra halt nu, nähe… Nu då?” så har känslan varit. Men nu var det verkligen tvärtom ”jaså, du vill ha mer, okej vi fortsätter, mer, javisst!” Så satte vi sista halten, på rätt ställe, helt jämn! 8!!

Jag red ut från banan med ett gigantiskt leende. Hon var framför hjälperna, så framåt. Jag skulle absolut utnyttjat det och vågat kräva mer när jag faktiskt kunde. Men jag var så nöjd!

 

 

 

Efter ritten hörde min tränare Kerstin av sig, hon hade tittat på filmen och bad om en längre snutt. Det fick hon. Hon tittade på den och sa till mig vad jag skall tänka på.

Så i dag när jag rider Grand Prix kür skall jag våga lägga mer kadens i passagen  samla upp galoppen innan piruetterna, lite lugnare ökad skritt, mer ställning i galoppslutorna.

Känns fantastiskt att ha en sådan tränare som är så engagerad i en 🌟🐎

 

Titta live på ritten HÄR

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*