Har du tappat fokuset på det som är viktigt?

Sofie Relander | 18/4 - 2020

Alltså, ridning handlar om Dig och Hästen, skit i alla runtomkring. Folk får tycka vad folk vill. Folk kommer alltid tycka. Man kan inte göra något åt det alla gånger.  Men även i dessa tider som är nu så kan det vara lätt att tappa fokus. Här kommer ett kort men enkelt knep.

”My business”

 

Kjell Enhager som är mental coach. Bland annat för det Svenska landslaget i dressyr. Han har en grej han säger (han knyckte detta av Byron Katie). Det är ”God’s business” ”Your business” ”My business”.

-Vems business är du i?

 

 ”God’s business”. Det regnar ute och kompisen eller du själv klagar över detta. Säg till dig eller kompisen ”Gör något åt det då?” Nä, det går ju inte. Så skit i det som är god’s business, du har inte kontroll över det ändå.

Ta bort den tanken lika fort som den kom. Du kan inte ändra på att det blåser? På att Covid-19 existerar? Nix…nope och åter nix.

 

”Your business”. När folk står och tycker som folk tycker. Det är deras business. Det är inget Du kan påverka. Your business skulle kunna vara hur någon annan rider,vad den gör, vad någon annan har för bil, lastbil, gård etc. Du kan inte påverka detta? Eller hur?! Visst, du kan elda upp personens gård och lastbil, fast nä. Det får man faktiskt inte.

 

”My business” Där har vi det viktiga. Detta är detta Jag kan kontroller. Min andning, mitt tänk, mitt fokus. Var min häst skall gå. Skall den skritta? Skall den trava? När vi börjar tänka på ”My business” så börjar vi känna kontroll. När vi känner kontroll slappnar vi av. När vi slappnar av rider vi bra!

Så ut nu och tänk på ”My business” och känn vilken kontroll och självkänsla du får.

 

Jag rekommenderar att kolla på filmklippet Kjell Enhager har. Han förklarar det så himla bra.

 

 

 

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*