Jag var förälskad och sadeln blev beställd!

Sofie Relander | 13/12 - 2018

Del 2 i min sadeldjungel och hur jag hittade ut

 

Det var först när en Prestige D2 Zero kom in i bilden. Alltså wow! Helt centrerad mitt i sadeln. Det kändes som att jag inte satt på något?! Den var bred för rumpan, men lagom smal för midjan. Den var bara så skön att sitta i. Jag tror jag red i 2-3 veckor i den innan jag bestämde mig för att det skulle bli den.

 

Prestige D2 Zero

 

Jag var redo att äntligen beställa efter flera månaders provningar av olika sadlar. MEN, då visade det sig att det kommit ut en sadel jag inte provat. En ny modell av D2’an. Jag var ju bara tvungen att testa den innan jag beställde. Det jag fastnade för i beskrivningen var att den var att den ökar bogfriheten, den gör så ryttaren kommer närmre hästen, sätet är bredare baktill, inte lika djup, friare säte m.m.

 

Prestige D2 Free

 

Första gången jag satt i den var verkligen WOW! Den här vill jag ha! MEN, jag vill först prova den hemma ett tag. Så jag fick hem den och fick rida i den en vecka. Det var bara magiskt!

Äntligen hade jag tagit mitt beslut och beslutet kändes så himla enkelt. Det kändes verkligen som att jag provat det jag kunnat prova. Jag hittade exakt det jag ville ha. Det passade hästen, även hästarna på utbildning. Eftersom den är kort i anläggningsytan kan jag använda den på ponnyerna som kommer också.

 

 

Beställde en brun i dubbelt kalvskinn (den görs bara i dubbelt) med blommor på bakvalvet. Sadeln kom i förra vecka, ca 2 veckor snabbare! Så jag vart ju överlycklig!

 

Kanalen i tjusigt blommigt mönster
Valde till mönster på bakvalvet

 

Det som var svårt för mig att hitta sadel var nog att jag själv inte alls visste vad jag ville ha. Jag visste inte riktigt vad jag gillade. Jag har enbart ridit i min mammas sadlar innan. För stora och inte alls anpassade efter mig. Men hellre för stort än för smått. Det gick att rida upp till GP i en sadel som ej var utprovad till min häst. Så det går absolut att tävla högt i sadlar som ej är helt anpassade. Men de får självklart inte klämma på hästen och göra ont på mig. Detta är verkligen något jag velat unna mig i flera år och något jag jobbat hårt för att kunna köpa mig.

 

Jag använder mig ofta av samma sadel när jag rider men kan använda olika sorters paddar under sadeln om det skulle behövas.

 

 

Nu har jag haft sadeln i 4 dagar och jag vrål-älskar den. Snacka om att lysa upp mörkret nu under vintern. Jag riktigt njuter när jag hoppar upp i den.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*