Lövsta kval och skitnervös

Sofie Relander | 30/8 - 2018

Om 2 dagar rider jag Lövsta Future Challenge kval 4 av 5, den rids i Intermediaire II. Just nu ligger jag på en 5e plats och det är 4 stycken som går till finalen i Friends i december. Självklart är jag skitnervös! Men, ju mer nervös jag är desto bättre presterar jag, brukar jag intala mig.

Givetvis är mitt mål att kvala in, det hade varit så roligt att få rida där i år igen med Barcelona. Men det är ett riktigt starkt och tufft startfält. Så enkelt kommer det inte att bli, detta är dessutom vår första säsong i så här hög klass. Men som alltid, jag rider så bra som vi kan just nu. 

  1. Lina Dolk – Biggles 108p
  2. Nina Rademaekers – Dorano 96p
  3. Emma Jönsson – Tango 68p
  4. Isabella Tovek – Sam Donnerhall 58p
  5. Sofie Relander – Barcelona MW 54p
  6. Denise Ljungkvist – Soega 50p

Det är helt galet vad spännande detta kommer bli, både Isabella och Denise representerade Sverige på U25 EM för några veckor sedan, så det är galet duktiga ryttare med. Listan fortsätter längre än så, totalt är 26 st anmälda till Lövsta Future Challenge. Alla kommer inte rida detta kvalet vad jag kan se i startlistan.

 

Såhär såg det ut sist vi red, kom 4a och precis utanför placering på fina 67,7% (Jag red fel väg, gjorde halten alldeles för sent)

(Jag red fel väg, gjorde halten alldeles för sent)

Men jag skall göra något annat väldigt roligt också den helgen! På söndagen skall jag rida mitt första kval i Dressage Power Grand Prix tour. Så lördagen blir som en förklass helt enkelt. Extra roligt är det att mina sponsorer Funcfactory är de som sponsrar oss alla ryttare som rider i någon cup i Dressage Power 😀

Så här står det om tävlingen.

 “Tävlingen för den etablerade eliten i Sverige. Med denna satsning kommer vi locka våra svenska proffs att rida Grand Prix Tour vilket ger publiken en chans att se våra toppryttare”

Jag ser detta som en stor chans att få tävla med de riktigt stora proffsen. Tävlingen rids i GP Kür, de 2 bästa ritterna räknas. Sedan kommer de 8 bästa till final. Det finns bara 2 kvaltillfällen kvar att göra, så jag får se vad det leder till. Jag kommer i alla fall ge mitt bästa och hoppas att min hemmasnickrade kür håller sig.

Nu några dagar innan skall jag bara rida korta pass 20-30 min. Då checkar jag bara av att jag kan göra många många övergångar och tempoväxlingar. Viktigt är att hon är med mig och är känslig och pigg. Hon får gärna spralla lite, då vet jag att energin finns som jag kan behöva på banan 😁. Hon har vilat måndag, tisdag eftersom jag vet att hon kommer gå lördag söndag ganska tufft. Så dessa dagar är det bara lätta kvicka pass.

 

️Våga satsa! Våga drömma! Våga vara du…

 

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*