Svårt eller lätt att hitta sadel? Detta är min drömsadel efter 5 månader…

Sofie Relander | 12/12 - 2018

Kära sadeldjungel, du är oändligt stor! Här kommer del 1 av 2 i min sadeldjungel.

 

Under sommaren bestämde jag mig för att verkligen göra en investering i en egen sadel som skall i grunden vara utprovad till Barcelona MW OCH mig! Den skulle passa som handen i handsken oss båda 2. Jag kan säga att jag var det största boven i dramat, inte mycket som föll min rumpa eller mitt skrev i smaken, haha….

Jag hade fler krav än att den bara (haha, bara) skulle passa Mig och min häst. Den skulle även passa många andra hästar, eftersom jag behöver en sadel som kan ligga ganska bra på många olika ryggar.

Men i grunden skulle den passa Barcelona riktigt bra. Efter hand att jag provat några sadlar kom det till fler krav, den skulle vara möjlig att stoppa om och värma om i Sverige. Så jag alltså kan forma den riktigt bra efter nästa topphäst (tänk alltid långsiktigt).

 

Då kan ni ju gissa hur svårt det var att ens hitta en sadel med dessa krav. Men jag kan säga att det går! Man skall bara våga prova riktigt många sadlar. Då gäller det att hitta en sadelprovare med riktigt gott tålamod. En sadelprovare som har många olika  märken och modeller hemma, där man kan få låna hem och prova eller rida i på plats.

Jag fann en, Anna Herder på Horse Farm i Falkenberg! Vilken kvinna rent ut sagt.

Jag fick komma med Barcelona till henne då hon har möjlighet att ta emot en, både ridhus och ridbana (med hinder…ja jag hoppade) har hon. Först fick jag berätta vad jag tyckte om, men snabbt insåg jag att det jag tror jag tycker om tycker jag inte om….suck. Så jag fick nästintill bara öppna upp mig för förslag och testa nästan ALLT!

 

Jag fick med mig många fina sadlar hem som jag kunde prova i flera veckor.

Equipe, Amerigo, Prestige, Jaguar m.m.

Amerigo

 

 

Jag kommer framförallt ihåg en sadel som stack ut som jag nästan bestämde mig för. Jag fick prova den i 2 veckor och började känna att jag fick väldigt ont i svanskotan. Superskön annars, men ont fick jag.

 

Kom nu ihåg att det var Jag som fick ont, det betyder inte att Du kanske får det, ifall du är i tankarna av en Glamour.

 

Equipe

Det jag ofta hade problem med var att sadlarna var som för ”små” för mig så jag hamnade och sitta på ”skrevet”. Inte alls skönt. Då börjar man ifrågasätta sin rumpas omkrets…hur stor är den egentligen?

Ja, den är väl antagligen för stor för många sadlar. Eller så är det så att när man får barn så vidgas bäckenet lite? För det var mina sittben som liksom hamnade ”utanför” så det var skrevet som fick lyfta upp allt.

Sadeln jag nästan bestämt mig för fick jag i alla fall lämna tillbaka, det var en Equipe Glamour.

Sedan vet jag att jag provade en ”Prestige Breath”, den var lite fräck…så fräck så mamma ville sitta upp haha, provade den efter jag fått så ont i svanskotan. Den hade ju nämligen ett litet ”hål” för rumpan. Skulle bli svalt och skönt för ryttaren och ventilation för hästen. Men jag fastnade inte riktigt för den, jag ville ha lite mindre stöd för knäna.

 

Prestige

 

Mamma i en Prestige Breath (jag ser att du ler) Tycker det är rätt fantastiskt ridet efter att ha slutat rida för en ca 9 år sedan? Hon rider i gympaskor och fårvallningsbyxor för hon stannade till och såg sadeln och ville genast prova, haha. Men jag tror även att hon var sugen på att rida sin Grand Prix uppfödning, uppfödd ihop med Lars Öhrn.

 

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*