Foto Stefano Grasso/GCL

Fantastiska tävlingar i Mexiko

Sylve Söderstrand | 12/4 - 2019

Är just nu i Mexico City för att följa Global Champions Tour och Global Champions League. Tävlingen har lockat ett fantastiskt startfält med de absolut bästa ryttarna och hästarna på plats.
Tävlingsplatsen är den gamla Olympiastadion från 1968 och här är en otrolig atmosfär och tävlingarna är mycket välarrangerade. Man rider på en stor och fin gräsbana, vilket är roligt.
Det finns inget som går upp mot en bra gräsbana, fina hinder och naturligtvis höga prispengar.

Handgjorda rosetter som delades ut.

Flera svenskar är på plats, Malin Baryard Johnsson, Evelina Tovek, Henrik von Eckermann och Peder Fredricson. Även Mathilda Karlsson finns med, visserligen rider hon för sitt födelseland Sri Lanka, men hon är ändå svensk.

Första dagens tävlingar bjöd på många fina insatser. Peder Fredricson red Zacramento snabbt och felfritt i GCL-omgång 1. Det är imponerande hur Zacramento har utvecklats med Peder. Han hoppade ju väldigt bra även med sin förra ryttare, men nu ser han ännu starkare och mer ”scoopy” ut.
Mathilda Karlsson var felfri i 1.50-hoppningen och placerad med Chopin VA.

Efter världscupfinalen skrev jag om Ebba Berglöf och hennes Catch me Not S, vilket grundjobb hon har lagt ner på den speciella hästen och lyckats. Mathilda är ett annat bra exempel på hur långsiktigt och hårt arbete kan ge utdelning. Mathilda, som inte är den största ryttaren precis har fått fina framgångar med den stora hingsten Chopin VA. Att utbilda hästar handlar inte om att vara stor och starkt. Det handlar om att bygga upp sin häst både fysiskt och mentalt och hitta ett bra samarbete. Något som Mathilda och Chopin verkligen visar.

En annan som är otroligt skicklig på att utbilda och matcha hästar utan att vara stor och stark är Malin Baryard Johnsson. Genom åren har hon fått fram mängder av fantastiska hästar. I går gjorde hon en väldigt fin och felfri runda i GCL-hoppningen över tuffa 1.60-hinder med sin H&M Indiana.

Några filmer från dagen

Peder Fredricson och Zacramento inledde med en felfri runda i första omgången av Global Champions League. Jag tycker att hästen har utvecklats ännu mer:

Att Peder Fredricson är ett erkänt och aktat namn världen över är ingen hemlighet. Här intervjuas han av nyhetsbyrån CNN vid Mexikos deltävling i Global Champions League/Global Champions Tour.

Mathilda Karlsson och Chopin VA rider felfritt i 1.50-hoppningen i Mexiko när årets andra deltävling av Global Champions Tour/Global Champions League avgörs. Jag är på plats för att hjälpa till, och är imponerad över Mathilda och Chopins insats.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.