Supersport i Miami – återigen levererade de svenska ryttarna på topp

Sylve Söderstrand | 21/4 - 2019

Här kommer en rapport på plats från Longines Global Champions Tour i Miami i påskhelgen!

Global Champions Tour-deltävlingarna är verkligen de stora kontrasternas tävling. Från förra veckans hoppningar i Mexiko, på en jättestor och fantastisk gräsbana med mycket Falsterbokänsla och supersportslig publik, till hoppning på Miamis härliga sandstrand.

Det är verkligen en speciell tävlingsplats här nere på stranden. I år var det också otroligt mycket publik, det har vi inte sett tidigare. Just att publiken kan gå och ta sig ett dopp och sedan ställa sig vid sargkanten för att kolla hoppning är lite annorlunda.

Man kan ju tycka att USA som är så framgångsrika i hoppning borde dra ännu större intresse när ryttarna väl är på hemmaplan, men det är trots allt inte så många ryttare som håller på. Jag ser däremot väldigt mycket fram mot LGCT i Stockholm, jag hoppas att vi får en riktig stor publik där.

När det gäller tävlingarna så började banbyggare Uliano Vezzani alldeles för svårt. Det var bara fyra felfria i första Global Champions League-kvalet, lagtävlingen, på torsdagen. Däremot var lördagseftermiddagens final i Longines Global Champions Tour väldigt bra – trivsam men ändå utmanande och felen utspridda lite här och där. Dessutom med en otroligt intressant omhoppning som bjöd på verklig toppsport av några av världens absolut bästa hästar och ryttare.

Att Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana gjorde en superinsats och slutade trea gjorde inte saken sämre. Återigen levererade de svenska ryttarna på topp. Det är verkligen fantastiskt roligt att se. Och säsongen har bara börjat …

Filmer från Miami med lite kommentarer:

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.