Hellre sparkad av en häst än sparra mot en boxare

Ulf Johansson – outfluencer | 26/1 - 2021
Vintern kom tillbaka. Blöt snö i kombination med is under är ju ingen höjdarkombination när man ska rida ut, så det blev ett par pass i ridhuset. Då är man glad att ha en häst som Gotsie, hon var lika nöjd ändå och jobbade på, som alltid. Mellan passen så var jag ner på slagskeppet och tränade. Det var några som sparrade, och man vart ju jävligt sugen på att vara med, men är lite rädd för skador.

Freddie försökte övertala mig och sa att: du har ju fått en spark av en häst i huvudet och fixat det! Det här är ju ingenting mot det!
Ja, sa jag, men hästen var ju en olyckshändelse!
Fan om man får ett trasigt revben… och det kan ju jag räkna med att få… nej! Jag fortsätter med att hoppa hopprep, det är ju jäävligt tufft!
Hann med en latte innan kvällens lektioner, så nu är det bara att dra på sig tältbrallorna och börja jobba!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Som påskharen på… mellanmjölk!

Ulf Johansson – outfluencer | 25/1 - 2021
Igår hörde Ulla Larsson av sig och sa att jag kunde hoppa inomhusterräng i Stora Benhamra tidigt på morgonen innan det skulle köras igång med träningar.
Klart jag måste det! 06.45 backade jag bilen mot släpet, klev ur, och ser hur bilen börjar glida med bredsidan neråt… jag klättrade in i bilen igen, och gjorde nya försök på glansisen. På åttonde försöket så stannade bilen kvar så att jag kunde koppla på, puh! In till stallet, fixa Gotsie och lasta på. Det var det värt! Så sjukt roligt att få hoppa lite terränghinder igen. Och Gotsie var sitt gamla jag igen! Hon var lycklig och på hugget, som påskharen på… mellanmjölk!
Väl hemma så fick hon gå ut i hagen och jag åkte till Slagskeppet och tränade, löpning och balansövningar, efter det blev det en skön tur i skogen med Gotsie igen. Hon har haft en riktigt bra dag idag!
Är jag hemma på helgen så har jag en söndagstradition. Jag går från söder till Vasastan och målet är restaurang Tavolino, som en hägring dök den upp! Nu blir det ett par öl innan jag vandrar hem igen. Jag syndar, jag vet!
Men jag har nog förbränt dem idag.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Inställd träning

Ulf Johansson – outfluencer | 23/1 - 2021
Jag har ett par gamla klasskompisar, Patrik och Fredrik, som jag har daglig kontakt med i våran gruppchatt, jävligt rolig chatt mellan 3 lika störda personer. Regelbundet så träffas vi också i Täby Centrum på lunch eller fika, idag blev det fika.
Och jag syndade…. Jag blev utsatt för ett fruktansvärt grupptryck för att jag skulle äta en semla, och jag föll för trycket.. jag släppte min strikta diet och åt en semla.. Ni ser bildbeviset här.. nej förresten, det där är andra semlan, den åt jag frivilligt!
Fredrik (till vänster) hade mikrofonfrilla när vi gick i plugget, han var en skön kille som jag minns som väldigt snäll. Mitt i sitt lugna vänliga tillstånd kunde han komma med riktigt dräpande kommentarer, otroligt roligt!
Patrik (till höger)och jag var jävligt bra kompisar, men också en knepig kombo, han var en urstark elitidrottsman(judo) med då, en kort stubin. Jag, en klen retsticka som visste precis hur jag skulle trigga honom. Vi hade en filbatalj i matsalen, en gång begick idrottsläraren misstaget att låta oss spela i varsitt lag i innebandy. Jag punktade honom och slog på hans fingrar hela tiden, tills det brann för honom… mitt lag spelade med bar överkropp och lång tid efter den matchen så hade jag märken av hans klubba på ryggen, man kunde till och med se U:et i Unihoc! Har faktiskt kvar ett par röda strimmor från den smällen. Men som vänner lät vi udda vara jämnt när jag dragit bort tjockmattan bakom plinten när vi skulle hoppa trampett. Patrik buklandade och fick en kombinerad helkroppsvaxning och pealing av det noppriga gymnastikssalsgolvet… vilka härliga tider!!
Vi pratade om att det är lite gammalt att bara fika, så
i sommar så ska vi 3 tälta i Patriks trädgård och grilla på engångsgrill, fan vad jag längtar!
Ikväll beslöt jag och Susanne Fälldin att ställa in helgens kurs i Timrå, med det vädret så ska folk inte ut och åka med hästtransporter. Trist, men säkerheten för våra fyrfota vänner går först, de har ju inte valt att åka.
Sinnestämning: kan ju bara vara bra efter en fika med dessa….giganter!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Verkligheten kommer alltid ikapp

Ulf Johansson – outfluencer | 22/1 - 2021
Ni har väl sett scenen i en film: Narkoman ser sig själv i spegeln på en skitig toalett med blått iskallt sken från lysrören i taket, han blir förskräckt och rädd när han ser sitt förstörda anlete….
Så känner jag mig varje morgon när jag går på toaletten, speciellt i morse efter en migrännatt..
Men med värmeljus på handfatet löser man det problemet! Tänd ett par och släck lampan så vips! Fram träder en respektabel karl i sina bästa år, ett riktigt kap om man får säga det själv. Man står där och beundrar sig själv tills man måste hitta tandkrämen, fan, skumögd som man är så måste lampan tändas igen, och förtrollningen är bruten, återigen så ser man vraket i spegeln….
Man kan försöka hur mycket som helst, men verkligheten kommer alltid ikapp en…
Sinnestämning: En dag till att ta sig igenom.. vem vet, den kan ju bli bra..

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Bakdelen börjar bli en riktig quarterrumpa!

Ulf Johansson – outfluencer | 21/1 - 2021
Ett jävla väder.
Var ut 2 svängar med Gotsie i skitvädret och på slutet av andra vändan så gick jag in i ridhuset och jobbade med övergångar. Hon känns faktiskt riktigt bra! Muskulärt så är hon starkare än innan och bakdelen börjar bli en riktig quarterrumpa! Har jobbat mycket med övergångar för att stärka henne och sätta mer lydnad i henne. Hon är ju en jättehäst,och jag en liten flugskit, så hon måste vara lydig när vi går ut i terrängen. Har själv kört hårt i gymmet emellan passen och tar nu en kaffe innan jag börjar jobba. Känner mig faktiskt motiverad och skiter i det dåliga vädret, det är fan så roligt det här, och nästa vecka börjar vi hoppa på riktigt, vi kommer att bli klara till säsongen, om inget händer… och det kan man väl ge sig fan på att det kommer att göra, men vi kör på som planerat!
Vädret kan bara bli bättre.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

-29,5 visade termometern i bilen

Ulf Johansson – outfluencer | 19/1 - 2021
Gick upp 05 för att springa på hotellets löpband. Inte för att vara präktig utan för att slippa migrän. Lektionerna har gått bra och på eftermiddagen så satte jag mig i bilen för att köra mot Stockholm. -29,5 visade termometern i bilen när jag tog första bilden, fy fan, man riktigt ser hur kallt det var! Sedan blev det vackert, man satt och njöt med en kaffe i den varma, bekväma bilen, lyssnade på Van Morrison och njöt av vyerna!
Sedan blev det mörkt… tröttheten av att stå 7 timmar i ridhus började göra sig påmind, fick stanna i Hudik för att äta på Värdshuset Glada Hudik.. kommer in, helt tom restaurang, beställer min mat och tackar nej till kvittot. Men du måste ha det! Sa killen i kassan, nummer 65 är ditt nummer! Och så pekade han på ordernumret på kvittot.
Ok, ok! Sa jag och tog kvittot.
Efter en stund ropades det ut i högtalaren, väldigt allvarligt: Nr 65!
Jag gick och visade kvittot, fick min mat och gick och satte mig i den tomma restaurangen. Jag kanske bara är trött, men jag tyckte att det var hysteriskt roligt!
Personalen undrade nog vad jag var för konstig typ som satt och småskrattade för mig själv..
Nej, dags att köra vidare, ska rida tidigt imorgonbitti,
Gotsie bryr sig inte om att jag kommer hem sent.
Och när man väl är på hästryggen så mår man rätt bra ändå!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Jag har vänt mitt prestationstänk – och presterar bättre

Ulf Johansson – outfluencer | 18/1 - 2021
Vaknade på hotell Gamla teatern och drog på mig träningskläder, åt frukost för att sedan gå ner i gymet för att ta ett löppass på bandet. Utsikten var ju inte direkt inspirerande, men jag var inte ute efter att bli hänförd, jag skulle ju för fan träna!
Har haft lektioner mellan 12.00 och 19.30. Drog i mig 3 av Peter Lööfs matlådor för att kunna åka tillbaka till hotellet för ett nytt löppass.
Nu tänker ni att jag är dum i huvudet? Ja, det är jag!
Ni tänker: hur jävla kul är det att springa på ett band i 2 x 1 timme?
Det kan jag svara på. Jag blir motiverad när jag vill uppfylla mina mål.
Förr satte jag mål som att jag skulle nå dit och dit, rida det och det. En helt normal väg att sätta mål. Men för mig har det blivit en press att nå de långsiktiga målen, vilket har gjort att bakslag på vägen tagit hårt psykiskt, helt i onödan. Nu mer så är mitt mål att jag ska vara lite bättre när jag går och lägger mig än när jag vaknade. Gotsie ska vara lite bättre efter ridpasset än innan jag satt upp. Det passar mig utmärkt! Blir det sedan lite fel, skador, sjukdom m.m så börjar vi bara från dagsläget när vi är igång! Att jag vänt mitt prestationstänk (från November)på det här viset har gjort mig mer avslappnad, mer motiverad och presterar bättre, både yrkesmässigt med träningar och i min egen lilla satsning med Gotsie. Iallafall vad jag tycker!
Gamla teatern är ett underbart hotell där man, som nästan ensam gäst, får ha hela spa-avdelningen för sig själv!
Men det spökar här… Många är de svenska stjärnor som passerat revy här, det fick jag känna av i natt.. Jussi Björling lånade min dusch och skrålade ”Till havs!” Och Karl Gerhard satt i garderoben och sjöng kupletten ”Den ökända hästen från Troja”.
Till slut fick jag nog och började sjunga som Håkan Hellström… De drog direkt.
Vädret är kallt, mycket snö och alldeles underbart!
Sinnestämning: Nöjd med livet! Har ju inte lyckats med allt, men jag kommer aldrig bli så misslyckad så att jag blir en Capitoliumstormare!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Tycker de jämtska hårdingarna att det är härligt att hoppa i djupsnö och minus 20?

Ulf Johansson – outfluencer | 18/1 - 2021
Var uppe tidigt och promenerade Gotsie, kylan gjorde att jag valde ridhuset före fantastiska naturscenerier. Hon får ändå mycket av det när hon går ut i hagen, där hon kan se värmeverkets höga skorstenar, Akademikliniken och Lidingövägen i ett svep!
Satte mig sedan i bilen för att börja färden till Östersund. Skickade sms till mina döttrar.(vet ju aldrig om man kör av och dör,) Till Linn skickade jag: Hej min lilla snorunge! Hur mår du? Men det gick iväg till en kille jag smsat med angående en elbas.. han svarade: Har du skickat fel eller är du störd?
Jag svarade: Båda delarna..
Suck.. teknik är inget för mig.. jag skickade om det till Linn.
På vägen upp så blev det kallare och kallare och mer och mer snö, nästan onödigt vackert! Då slog mig en tanke: De har väl inte tänkt att vi ska vara på utebanan?
Att tanken slog mig är för att jag tror att ju längre norrut man kommer så blir folk lite hårdare och tuffare, längst upp i norr är de så inihelvete hårda och sedan blir folk mjukare och vekare ju längre söderut man kommer, tills man kommer ner till de veka, snudd på lealösa skåningarna! Jag har inga vetenskapliga belägg för detta, men jag tror att det är så. Och Jämtar är jävligt tuffa, så det skulle inte förvåna mig om de skulle tycka att det vore lite härligt att hoppa i djupsnön i -20!
Jag får säga att jag är skåning, då flyttar de in hinderna i värmen utan att ifrågasätta!
Väl framme så checkade jag in och gick för att äta. Gick in på Pinchos, där beställer man via en app!! Teknik igen.. inget funkade! Till slut fick jag hjälp av den teknikkunniga personalen. Och när jag beställt vin så fick jag ett meddelande om att min dryck var färdig att hämta i baren, medtag leg!
Plikttrogen som man är så gjorde jag det, men konstigt nog behövde jag inte visa det, lite slarviga med kontrollen här?
Sinnestämning: ska tänka positivt.. jag kom fram.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Började morgonen med ett gymnastikhoppningspass

Ulf Johansson – outfluencer | 15/1 - 2021
Började morgonen med ett gymnastikhoppningspass med den andre medlemmen i Club-56, Malin. Gotsie kändes laddad och glad! Så jag var som ett jävla solsken när jag åkte till T-centralen för att plocka upp Clara och äta lunch. Hon blev nog lite chockad över att, på en kvart, bevittna hur jag skrek på en polack utan dubbdäck, fick hindra mig från att skriva en lapp att sätta under vindrutetorkaren på en bil som stod på 2 rutor och få 2 parkeringsvakter att bli irriterade.

Har du vaknat på fel sida? undrade hon.
Nej, fan! Jag är glad! sa jag.
Hon är inte van vid storstadstrafiken… men vi hade en väldigt trevlig lunch och när vi fikade så syndade jag… jag åt en semla… så djävulskt god…
Den var så god så att jag skulle tänka mig en till under våren, men det kommer inte att ske… men fysträningen går bra! Och dieten är faktiskt lätt att hålla sig till! Min mentala träning får jag varje morgon när jag snurrar upp på Söderleden från Slussen. Där har någon skrivit: ULF ÅKE. Då tänker jag: japp det är jag! Och nu kommer jag och kör över den här dagen med!
Vet inte om jag blir bättre av det, men jag flinar till lite, och det är väl bättre än inget.
Vädret har samma temperatur som Trumps chanser att återupprätta sin heder.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Pysslar som om jag vore en 12-årig stallunge

Ulf Johansson – outfluencer | 13/1 - 2021
Har haft en lång dag, men en bra dag!
Ibland funderar man över ens egen mentala hälsa när man jobbar, åker land och rike runt och har kurser, trots det nervös varje månad om jag ska få ihop ekonomin, tränar hårt själv, rider 2 pass om dagen och fixar med hästens mat, stretchar den, pysslar som om jag fortfarande skulle vara en jävla 12-årig stallunge! Det är många som (med omtanke) har sagt till mig att varva ner, lägg ner ridandet och spara pengarna, du börjar bli äldre!
Och jag förstår dem, och kan hålla med, men nej…
Vem vet om man lever imorgon? Eller om man kommer att bli sjuk?
Nej, jag lever nu. Mina dagar kan vara tråkiga i andras ögon, men jag älskar mitt inrutade schema där jag gör det bästa jag kan med både mig och Gotsie. Och anledningen till att jag gör det, är nog Gotsie. Hon är så häftig, ett kärnkraftverk, tuff som få men ändå väldigt känslig. Det är inte mycket som skrämmer henne, hon kan gå rakt ut framför en buss och istället för att fly så sätter hon upp ett finger! Eller en hov, en tåkappa… vad fan! Ni vet vad jag menar. Samtidigt så saktar hon av bara av att jag låser de inre magmusklerna och när bettet gick av i en terrängritt så lyssnade hon på min röst och saktade av.. she is one of a kind! Det är faktiskt hon som gör min vardag och gör allt slitet till ett nödvändigt slit som inte känns som slit, för att kunna hänga med henne!
Lite mesigt va? Självklart! Jag är ju en jävla mes, tur att jag har en så tuff häst!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här