Jag ägnar väldigt mycket tid åt att titta framåt mellan två fuxöron

Ulf Johansson – outfluencer | 24/9 - 2022

Ännu en vecka har gått då jag och beridarsoldaterna jobbat vidare med unghästarna på K1.
Vi arbetar vidare med att sätta grunderna i hästarna i miljöer där de finns mycket intryck runt omkring, på Gärdet, avdelningsridning på Valhallavägen m.m. Tror att de förbättrar hästarnas möjlighet att fungera i högvakten om miljön de ska gå igenom är en naturlig del i deras vardag. Tycker att det är en bra utveckling på beridarsoldaterna som har lättare och lättare att rida igenom hästarna och att lösgöra dem. Kul!
Veckan avslutade jag med en tur på Honnör ut på Gärdet och genom stan. Honnör är en stor favorit. En stor och pampig fux. Kom på idag att jag ägnar väldigt mycket tid åt att titta framåt mellan två fuxöron, inte så jävla illa! Tillbaka till Honnör så travade vi över Gärdet, han har en väldigt luftig och bra trav, lätt i handen, hundar kom springande mot oss lekfullt och Honnör brydde sig inte om dem, under hans värdighet! När vi kom till Valhallavägen så kunde vi galoppera på gräset mellan vägbanorna i en samlad luftig galopp utan att han reagerade på bussar och lastbilar, för det är… under hans värdighet!
Vi kom in på Erik Dahlbergsgatan och jag gick in på en lastplats för att släppa fram kollektivtrafiken. Där stod en dagisgrupp som Honnör satte ner huvudet för att bli klappad, det kände han att det var värdigt. Att bussen gled förbi bredvid honom var inget han noterade när han blev klappad av små barnhänder. Vi gick vidare hem genom Starrängsringen, och när vi gick förbi ett skyltfönster så såg jag oss och tänkte: vilken jävla ynnest att få sitta på det här fantastiska djuret! En av många fantastiska hästar i konungens tjänst.
#outfluenser
#hästarsomberör
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Jag måste komma igång och träna.

Ulf Johansson – outfluencer | 15/9 - 2022

Sedan cykelolyckan så har jag inte tränat ordentligt och när jag bestämde mig för att sluta tävla så försvann motivationen lite.
Jag ska inte säga att jag är fet, men jag kan ju lugnt säga att proportionerna har ändrats lite och idag när jag såg mig själv speglad i ett skyltfönster när jag åkte longboard så såg jag ut som en framåtlutad Lilla Fridolf.. Nej fan dags att ta tag i det här, märker ju nu att mina gamla skador börjar ge sig till känna med värk och stelhet. Det är dags! Lite på hjälp på vägen kanske avfettningen som de har erbjudande på, på OK vara? På flaskan står det: ”Vår högeffektiva avfettning i gelform som hänger kvar och bearbetar ytan utan att rinna av.”
Det är ju grymt! Antar att man har den på hela kroppen, smörjer in sig när man går och lägger sig,och medans man sover så bearbetar avfettningen ytan så att man är slimmad på morgonen!
Ska börja redan ikväll, och då kan jag ju ta en latte och ett wienerbröd nu, det försvinner ju ändå inatt!
#outfluenser
#genvägartillenslimmadkropp
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

En häst som har tagit en bit av mitt hjärta

Ulf Johansson – outfluencer | 14/9 - 2022

Det var kortegeträning inför riksmötets öppnande ihop med hovstallet som var med, med ett fyrspann och ett par, och polisen som red med full styrka. Sammanlagt så var det över 50 hästar!
Här skulle Hamilton få prövas lite igen. Jag åkte till K1 väldigt tidigt i morse för att rida honom. Jag ville bara jobba i trav och galopp och få honom att slappna av och bli av med spänningar, lät honom ha örontussar för att dämpa ljudet. Han kändes väldigt fin, och när vi begav oss mot slottet så var han lugn. Vi travade uppför Slottsbacken och inne på borggården blev han lite spänd men höll ändå sin plats när vi stod still. När vi sedan skulle stå still utanför Riksdagshuset så blev han för spänd så jag lämnade ledet och skrittade runt lite. Hemgången gick bra så det här var ett fall framåt! Nu får vi jobba vidare på att han ska slappna av och stå still, och jag har lite idéer på hur vi ska komma dit.

Efter det var det färskingarnas tur att komma ut!
För G1 som jag skulle rida hade mat och sovklockan ringt, men jag öppnade boxdörren och väntade ut honom och till slut klev han upp så jag kunde göra honom färdig för jobb. Alla 5 som vi red ut med är nya efter betet, 3 av dem kom förra veckan, och är redan trygga i stadstrafik!
G1 som jag red har tagit en bit av mitt hjärta. En liten men trygg häst som inte hänger på när andra hästar far omkring, och så vill han stå och snusa en i ansiktet precis hur länge som helst!
Vår statstur med färskingarna gick bra och vi kunde avsluta dagen med att konstatera: well done,horses!
#outfluenser
#nukommerhösthelvetet
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Helst så vill man väl inte att sådana slutstycken ska rösta

Ulf Johansson – outfluencer | 11/9 - 2022

Åkte igår upp till Åre för att ha kurs på kvällen. På morgonen blev jag bjuden på frukost på Copperhill. Utsikten där var magisk med Åreskutan som stog mäktig i morgonsolen och hela dalen inbäddad i morgondimma. När jag var klar med morgonträningen så åkte jag vidare ner mot Timrå för fortsatt träning på kvällen. Nu har jag checkat in på hotellet sitter i restaurangen och läser på webben att konspirationsteoretiker och antivaccinligan eldar upp sina röstkort och lägger ut på nätet när deras röstkort brinner för att ”valet är ändå riggat!” Suck…
Idioterna är så priviligierade att de får säga precis vad de vill, ha vilka åsikter som helst, och så hånar de systemet som värnar om deras yttrandefrihet.. höjden av dumhet.
Enda trösten är väl att helst så vill man väl inte att sådana slutstycken ska rösta, och nu har de ju sanerat bort sig själva!
Fördumningen med nätforskare som tar plats och får folk att tro på dem gör mig så trött.
Men nu ska jag tänka positivt!….
Nej, det orkar jag inte, jag går och lägger mig… Jo förresten! Åreskutan i morgonsol var ett magic moment, så inspirerande så att jag fick lite inspiration att göra en vildmarksfilm i David Attenboroughs anda, men det sket sig, Åre är för tätbebyggt. Men värt ett försök!
#outfluenser
#enunderbarmorgon
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Den mest pinsamma avsittningen i mitt liv

Ulf Johansson – outfluencer | 7/9 - 2022

Ännu en fin dag med sol och behaglig värme. Vi har fortsatt att vänja hästarna vid Stockholm genom att rida ner till Gärdet där de fick rastas av lite innan vi gick in i trafiken. De mer rutinerade hästarna markarbetades på Gärdet med det stöket som är där med folk och hundar, allt för att få dem trygga att jobba i röriga miljöer. Det var ännu en dag med hästar som skötte sig utmärkt och de gröna var coola från början.
Jag avslutade dagen med att rida E1. En stor väldigt trevlig häst som inte är van med stadsmiljöer. Jag red ut honom i lugna kvarter tills han kändes trygg, och gick då hem på Erik Dahlbergsgatan. Red en stund på ridbanan inne på kasern innan jag skrittade av honom. Det var då det hände, den mest pinsamma avsittningen i mitt liv … (då har jag ett antal på mitt CV)
Jag ställde upp honom utanför stallet, han stod snällt blickstilla.
Jag kan ju inte använda min högerarm vid avsittning så jag lägger all vikt på vänsterarmen som stöttar mot hästens hals.
När jag skulle greppa E1:s hals så böjde han samtidigt ner halsen och huvudet för att klia sig. Mitt fall ner på asfalten hade redan börjat… jag hann tänka: håll in armarna!, gjorde en trippel Salchow vågrätt och landade på rygg på asfalten med armarna tätt tryckta efter sidan. Luften trycktes ur lungorna och där låg jag som en skalbagge på rygg och lät som en säl.. E1 tittade förbryllat på mig, han hade inte rört en fena under det dramatiska händelseförloppet. Jag tittade snabbt runt, om någon sett mig snurra av hästen, klev upp och ledde den fortfarande fundersamma hästen till sin box.
Jag är så jävla dålig…
#outfluenser
#onödigdramatik
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

De är ju soldater – så de fick ta det som en stridsövning

Ulf Johansson – outfluencer | 6/9 - 2022

Vädret idag var perfekt att rida i!
Solen värmde lagom mycket och sämre väder är ju att vänta ( det blir alltid dåligt till slut..) så vi passade på att ta ut nykomlingarna på Gärdet där vi travade av dem lite spänningar för att sedan ta Valhallavägen tillbaka till K1. Vi hade Ikaros som är trygg med oss så att de fick stöttning på sin första statstur.
Det var lite spänt på vägen ut, ungefär som kusinerna från landet som går över Sergels torg kl. 01 en Fredagskväll, men slappnade av efter hand och blev som japanska turister, lugnt promenerande men nyfiket tittande på bussar, bilar och allt som händer i en storstad.
Alla 3 fick med berömt godkänt för sin första stadstur!
Sedan var det dags för I1, F1 och Hamilton att hoppa lite snälla terränghinder på Ryttarstadion. De älskade det! Sävlige I1 vaknade till och såg överlycklig ut, Hamilton vågade inte gå fram till hindren men tog tag i dem när han fick galoppera på, och F1 gick som vanligt med spetsade öron, tyckte att det var lite läskigt och hoppade med rejäl marginal över stockarna!
På upphoppet blev F1 så lycklig när han vågade hoppa upp så att han slog på en lyckobrall vilket fick ryttaren att efter en snygg luft tur ta mark bredvid en förvånad F1. Hamilton förstod inte hur han skulle ta nerhoppet utan hoppade uppåt som en patriotrobot vilket fick ryttare 2 att likt en Pokémonboll flyga genom luften och landa i gruset. Vi kom ändå överens om att de är ju soldater så de fick ta det som en stridsövning, t.ex att kasta sig ner i en skyttegrav.
Alla 3 avslutade glatt hoppandes ett inbjudande hinder vid sidan av Lidingövägen. Det var tre glada ekipage som återvände till stallet!
En bra dag på jobbet!
#outfluenser
#roligdagpåjobbetmedliteaction
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Hängde på när polisen red till slottet

Ulf Johansson – outfluencer | 5/9 - 2022

Hamilton hade en jobbig debut i högvakten då mycket hände på vägen dit, så när polisen sa att de skulle rida till slottet på söndagsmorgonen så hängde jag på. Det är ju perfekt att få gå högvaktsvägen med trygga polishästar och få komma in på borggården och stå stilla när det är lugnt. Han spände sig när vi gick uppför Slottsbacken och hade svårt att stå still inne på borggården, men stod ändå ok. Några turer till så är han nog på banan igen, en härlig tur i solen blev det och i sällskap med 5 poliser så var bilisterna väldigt förstående och lugna!
Red också våra nya hästar G1 och E2 på området vid Ryttarstadion. Det var mycket nytt för dem i storstadsmiljö så de var lite spända men väldigt följsamma.
I eftermiddag så blir det terrängträning på Åby innan jag åker hem och laddar för en ny arbetsvecka. Och jag ser faktiskt fram emot den, man är väl lite störd kanske, men det är jävligt roligt det här.
#outfluenser
#enhärligsöndag
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Ett sargat gäng med gamla fälttävlansryttare – Bigfoot, Robocop och Becks granne!

Ulf Johansson – outfluencer | 1/9 - 2022

Idag var det ett sargat gäng som åt lunch på mässen! Bigfoot, Robocop och Becks granne! Det är så här gamla fälttävlansryttare ser ut på ålderns höst: skadade kroppar, en glad blick som utstrålar en brist på konsekvenstänk (en god egenskap när man rider på stora terränghinder) och i huvudet så går tankarna att: jag skulle kunna köra igen om jag vill!
Att allas bäst-före-datum gått ut ska helst inte nämnas för dem, låt dem leva i fantasin att de kan rida på topp igen!
Vi har ju känt varandra i närmare 40 år, och en sak som är lite häftig, är att vi alla brinner för arbetet med hästarna, och nu kan vi göra det tillsammans på olika sätt på K1.
De gamla konkurrenterna Big foot, Robocop och Becks granne,
Vem hade trott det för 35-40 år sedan?
#outfluenser
#tresargademusketörer
#mustangsaddlery
#johanlundin
#lundineventing

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Jag fick köra hem i kalsongerna

Ulf Johansson – outfluencer | 30/8 - 2022

Hade terrängträning på Åby gård igår eftermiddag. Visste att det skulle bli regnoväder men jag har alltid regnkläder i bilen så det skulle inte skapa några problem.
Väl framme tittade jag i bakluckan och… fan… inga regnkläder…
Jaja, det var bara att köra på, sista passet var jeansen så blöta så att jag knappt kunde gå. När jag var klar så ömsade jag skinn och fick av mig trasorna, det var inget att fundera på, jag fick köra hem i kalsongerna och stolsvärme på högsta nivå!
Idag var det dags för Hamilton att debutera i högvakten! Var med och tittade när de gick iväg och allt såg bra ut. Joggade Greve Folke på Gärdet där jag travade och galopperade i ett lugnt tempo.
Han ska gå högvakten imorgon och behövde rastas innan.
När Högvaktshästarna kom tillbaka så visade det sig att Hamilton blivit spänd på Borggården och taktat hem. Men premiären är gjord, och nu får vi skola vidare så att han blir trygg i alla momenten i hans jobb!
#outfluenser
#debutant
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Saker som irriterar mig

Ulf Johansson – outfluencer | 27/8 - 2022

Det finns 2 saker som irriterar mig i den här valrörelsen.
Det ena är att folkvalda politiker och ministrar använder twitter och instagram för att gång på gång lägga ut det ena lågvattenmärket efter det andra där man gör grova påhopp mot meningsmotståndare. De borde skämmas in i själen. Vi lever i en tid då näthat och mobbning är ett stort samhällsproblem och så sitter de som vi valt som representanter och förebilder och gör samma sak, utan att behöva stå till svars det… jag blir så jävla arg.. skämmes ta mig fan!
Och det andra är valaffischer, denna kvarleva från en svunnen tid. Hur lämpligt ur miljösynpunkt är det att trycka upp mängder med affischer som inte säger någonting och skräpa ner stan med? Alla budskap är så vattniga så det kunde stå för vilket part som helst!
”För ett äldrevänligt Stockholm ”.. åh fan! Det är det ingen annan som vill?
”Alla ska med när Sverige ställer om.” Ja då kan ju ni börja med att sluta trycka upp totalt meningslösa affischer som ska kastas om någon vecka?
Man kan fortsätta i all oändlighet och det gäller alla partier.
Vänsterpartiet kör en annorlunda affisch, lite Trumpinspirerad men totalt utan budskap.. ”Nooshi 2022”… Oj! Den gav mig en funderare!
Valaffischer fyller ingen som helst funktion i dagen digitala samhälle.
Det irriterar mig, men jag har väl inte hängt med i tiden…
#outfluenser
#smutsigapåhopp
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här