Trevlig helg med en lycklig 21-årig beduinmoppe

Ulf Johansson – outfluencer | Idag 8:27

Har haft en väldigt trevlig helg på Åby gård, där jag har haft fälttävlanskurs.
I en av grupperna var det hästar med som jag mött mellan 15 och 4 års tid, det är häftigt! Bland annat Fayt, en 21-årig beduinmoppe som är grym i terrängen, han var lycklig och såg ut som att han var 5!
Dag 1 så regnade det lite hela tiden men dag 2 var det sol!
En väldigt rolig helg men jag var ganska trött igår kväll så jag bestämde mig för att ta en lugn förmiddag med fika på Bysistorget innan jag drog mig mot stallet, nu ska jag ta en tur med Gotsie på Gärdet och trimma lite när jag kommer tillbaka, vädret är perfekt att rida i, sol men inte så varmt!
Det har funnits sämre måndagar.
#outfluenser
#nyveckanyautmaningar
#mustangsaddlery Visa mindre

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Gotsie flyttar in till stan igen

Ulf Johansson – outfluencer | 13/5 - 2022

Tog en lång promenad på morgonen i väntan på att bilen skulle bli färdig på Meckorock. Stockholm är en fin stad att promenera i! Dessutom fick jag träffa den 10 veckor gamla dvärgtaxen Sture den store!
När bilen var klar åkte jag ut till stallet och red Gotsie. Det är sista dygnet för henne innan vi flyttar in till stan igen, tyvärr. Men situationen är ohållbar, jag jobbar väldigt mycket och hinner inte göra ett bra jobb med henne när jag har 2 timmars restid till och från stallet. Dessutom så kostar det mig väldigt mycket mer nu när dieselpriset är som det är. Nu kan jag istället ställa bilen flera gånger i veckan. Lösdriften har varit guld för Gotsie, men hon har alltid trivts bra på Ryttarstadion också, och nu kan jag träna mer effektivt och stressa mindre.
Jag har en plan framåt, både för henne och för mig, samtidigt som jag kan ta det lite lugnare.
Det här kommer bli bra.
#outfluenser
#sakerförändras
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Var säker på att något fyllo skulle ramla in i mig

Ulf Johansson – outfluencer | 11/5 - 2022

Bilen är på Meckorock och vid lunchtid så fick jag meddelande om att den inte blir klar idag..
Jag fick erbjudande om skjuts från och till Mörby Centrum så det var bara att ta ett djupt andetag och ta sig an en av mina fobier, allmänna färdmedel i allmänhet och tunnelbanan i synnerhet.. jag tycker inte om att sitta bredvid snörvlande och hostande främlingar och speciellt inte långt, långt ner under jorden. Jag är trygg i min bil där jag kan gapa och skrika på folk utan att något händer! En bonnjävel passar inte in i den miljön.
Jag åkte ner i den branta rulltrappan vid Mariatorget och var säker på att något fyllo skulle ramla in i mig så att jag skulle rulla nedför hela trappan, bryta nacken och slå ihjäl mig. Ligga längst ner i en sån där onaturlig ställning med tom blick… Men jag klarade mig! Sedan var det nästa kritiska moment…tunnelbanevagnen.
Jag gick in och satte mig i ett hörn, scannade av klientelet i vagnen och kunde konstatera att relativt nära mig satt några yngre killar, glada men jävligt högljudda. Humöret kan ju snabbt slå om på sådana där testosteronvalpar, så jag tittade runt mig om det fanns något som jag kunde rycka loss som tillhygge, men det fanns ingenting som var lämpligt. Jaja, jag ska inte dö utan kamp!
Men de gick av vid nästa station och ju närmare vi kom Mörby Centrum så kände jag mig mer och mer säker på att jag skulle klara mig!
Väl framme så satte jag mig för att fika och pusta ut.
Det är bara ett problem, jag ska åka tillbaka vid 20.00. Det är då alla kriminella åker tunnelbana…
#outfluenser
#minfarligavardag
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Ibland får man göra saker annorlunda för att få med sig hästen på jobb!

Ulf Johansson – outfluencer | 11/5 - 2022

Tidig morgon på K1 för att jobba markarbete med beridarsoldaterna och beridare Martina. Hästarna jobbade riktigt bra, lösgjorda och arbetade genom kroppen, kul att se!
Emellan passen så red jag Gardist. Han är en jätte. Ingen populär häst direkt för han är lite stel och kantig, men väldigt snäll.
Jag har sett under träningspassen att han inte riktigt jobbar igenom kroppen och att han nästan går och bromsar sig så jag tog ut honom på området och gick upp och nedför backar, serpentiner runt träd, hela tiden i skritt och fram för skänkeln, efter ett tag började han gå fram med spetsade öron. På vägen hem skrittade han med bra bjudning och rörlig rygg, ibland får man göra saker annorlunda för att få med sig hästen på jobb!
Ikväll är kör vi ryttarcoachning och analys på Carrot channel, det är en väldigt rolig form av avsutten coachning!
#outfluenser
#högvaktsjätten
#mustangsaddlery
#carrotchannel

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

En man som heter Ove tog över – igen

Ulf Johansson – outfluencer | 8/5 - 2022

Har varit och tittat till hästarna. Är lite justerad i ryggen men jag räknar med att rida imorgon.
På vägen hem så stannade jag till för att hämta min nya dator. Den gamla har under väldigt lång tid givit mig hintar om att våran tid tillsammans snart är över och i veckan gav den upp sitt sista surr. På vägen in så parkerade en stressad bilist mitt över 2 rutor på den fulla parkeringen. Jag tänkte för mig själv: släpp det.. du är ingen vakt.. jag försökte verkligen släppa det… men vad fan! En man som heter Ove tog över…
Jag vände mig om och sa när han klev ur bilen: du står över 2 rutor.
Jag har lite bråttom! Svarade han
Du får parkera om, det tar en halv minut! Det är ont om parkeringsplatser.
Han tittade på mig och funderade så jag sa: kom igen, visa att du inte hittade körkortet i flingpaketet.
Jaja, ok sa han och hoppade in i bilen.
Jag gick in till serviceavdelningen och efter en liten stund kom felparkeraren in och tog en kölapp. Jag stog vid kaffet så jag tryckte fram 2 kaffe och gick bort till honom.
Ta en kaffe och varva ner, sa jag och sträckte fram en kopp.
Jag dricker inte kaffe! svarade han
Testa, sa jag, det är vuxet!
Han flinade till och vände sig mot mig och sa: du är en jävla retsticka!
Kanske det, svarade jag, men jag är snäll också, du hade ju bråttom så vi kan byta kölapp!
Vi bytte och han flinade igen och sa: du är fan konstig.
Jag vet, svarade jag och satte mig för att vänta med 2 kaffekoppar.
Till slut fick jag min nya dator, får se om den är lika uthållig som min gamla!
#outfluenser
#rättskavararätt
#mustangsaddlery
#sandaequestrian

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Stockholm är otäckt för en 5-årig häst från landet

Ulf Johansson – outfluencer | 7/5 - 2022

Började tidigt på kavallerikasern med markarbete och bomövningar med välridande soldater, red sedan H1 (han har inte fått något namn än!) som jobbade trevligt över bommarna, gillar honom. Ett pass till med soldaterna medans en scen byggdes upp i ridhuset, lite udda, men bra miljöträning!
Avslutade min dag på K1 med att rida ut Hamilton själv. Stockholm är otäckt för en 5-årig häst från landet, det händer mycket! Trafiken, Bajamajor som släpas av flak, det händer saker hela tiden. Han var skeptisk till en början men på slutet galopperade han lugnt bredvid mötande trafik på Lidingövägen. Skritten hem var på lång tygel, avspänt med spetsade öron.
Mission completed!
#outfluenser
#endagikungenstjänst
#mustangsaddlery
#sandaequestrian

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Första terrängträningen för året!

Ulf Johansson – outfluencer | 6/5 - 2022

Efter att ha ridit hästarna så åkte jag för att ha min första terrängträning för året! När jag kom fram så gick det 50 tackor och 100 lamm på terrängbanan!
Lamm är ju jävligt söta.. har faktiskt varit delägare i ett får för länge sedan, Barbro hette hon. Hon fick ett lamm som döptes till Lill-Babs som hängde med i stallet som en hund. Min schäfer Nardo höll sig på behörigt avstånd från henne efter att hon försökt dia honom.
Träningen gick bra. De som gjorde premiär fick ett igångsättningspass medan de som varit ute en del fick andra uppgifter. Väl hemma så gick jag ner på bluesbaren för att äta och lyssna på min favoritartist där. Vet inte vad han heter men han är grym och jäättegammal, jag tror att han uppfann bluesen.
Efter det ska jag till Replik och ta ett glas vin med en granne som har börjat skriva på en bok som han påstår kommer att bli en bestseller, en riktig kioskvältare!
En deckare som utspelar sig på söder…..
Behövs den? Har jag frågat
Om den behövs??? Folk kommer att älska den! Svarade han
Jag är skeptisk…
Sedan blir det sängen, det blir en tidig morgon för att fortsätta att jobba med den beridna högvakten. Och för det har jag inga problem att studsa upp i ottan!
#outfluenser
#terrängpremiär
#mustangsaddlery
#sandaequestrian

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Trött – men de här dagarna är livet

Ulf Johansson – outfluencer | 5/5 - 2022

Morgon började med uppsittning 07.15 för att rida avdelningsträning med 8 unghästar ut på Gärdet och runt Kaknästornet. En fantastisk morgon och hästarna fungerade bra. Jag red och pysslade med en nyinkommen 5-årig häst som var snäll och trevlig att hålla på med och väldigt trevlig att rida, allt är ju nytt och stort för honom, men han verkar tycka att det är ok. Han blir nog en bra häst när han är klar att börja jobba.
När jag var klar så åkte jag vidare och red Gotsie och Rianna. De är båda lättjobbade nu, de gör sitt jobb på ett koncentrerat och trevligt sätt! När de var klara och utsläppta så hastade jag vidare för att ha träning.
Nu, 21.30 parkerade jag bilen, har satt mig på Replik för ett glas vin. Jag är ganska trött men jag skulle inte vilja byta ut de här dagarna, det här är livet!
#outfluenser
#innehållsrikadagar
#mustangsaddlery
#sandaequestrian Visa mindre

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Om man jämför hans tömkörning med min så kör jag folkrace och han Formel 1

Ulf Johansson – outfluencer | 4/5 - 2022

Varje måndag kommer Paulo Bastos och tömkör på Sanda Equestrian. Jag vet att jag är bra på att tömköra, har gått i lära hos KG som var en av de bästa, men det här är något helt annat. Har aldrig sett maken till det Paulo gör med tömmarna, så självklart backar man och tar in vad han gör. Om man jämför hans tömkörning med min så kör jag folkrace och han Formel 1. Och hästarna älskar det! Rianna har utvecklats enormt och det har underlättat mitt arbete med henne. Så prestige är värdelöst, ser man att någon kan förbättra ens resultat så tar man den hjälpen, så har jag alltid tänkt. Mitt jobb på K1 är väldigt roligt, det är något helt nytt och man får vara delaktig i en nationell stolthet: den beridna högvakten!
Men jag misstänker att en av hästarna är en rysk spion, återkommer om det när jag har mer kött på benen…
#outfluenser
#enriktighästkarl
#mustangsaddlery
#sandaequestrian

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Jag är rörd och full av beundran över min häst

Ulf Johansson – outfluencer | 2/5 - 2022

Innan jag åkte till stallet så satte jag mig i morgonsolen på Sophies och tog en kaffe, tänkte på tiden som gått sedan Gotsie blev dålig i slutet av Augusti fram tills nu. Det har varit dystra besked om hennes användbarhet, beslut att ändå försöka få igång henne, plan B om det inte fungerar, upplägget om hon trots allt kommer till start igen… många tankar.
Tävlingen gick bra! Hon blev 4:a och hoppade väldigt bra, även i omhoppningen som är på filmen så var hon kvick i benen även när jag red framåt!
Men den stora glädjen är ändå att hon är här och kommer till start! Bara det är en bragd av den här fantastiska hästen som verkar klara av vilka skador som helst, och komma tillbaka, ännu bättre!
Jag är faktiskt rörd och full av beundran över min häst.
Nu ska hon få 1 år på sig att tävla tillbaka till där hon var.
Ingen stress, det får ta tid, vi tar det i hennes takt.
Hon har en stor plats i mitt hjärta.
#outfluenser
#hästmedfightingspirit
#mustangsaddlery
#sandaequestrian

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här