Pallen – viktigaste utrustningen!

Ulf Johansson – outfluencer | Idag 19:02

Dagens premiärer på tävlingsbanan är över!
Ghayano och Bigge gjorde 2 fina felfria rundor i första klassen. I andra klassen var Ghayano felfri men ett tidsfel på 7 hundradelar, lite surt.. och Bigge var lite matt efter lång väntan och fick 3 nedslag, men båda kändes väldigt fina i övrigt! Hästägarna Ebba och Maria var mina sidekicks och vi hade en jävligt rolig dag.
När man kommer upp i min ålder så värderar man en annan typ av utrustning än man gjorde i yngre dagar. Jag kan nog säga att den viktigaste delen av tävlingsutrustningen nu mer är pallen! Jag skulle inte komma till start utan den. Ska man vara med så måste man sitta på hästryggen, och utan pallen kommer man inte dit!
Till nästa tävling ska även Bigges man kortas. Som ni ser på bilden så drunknar jag i hans man, och när man är skumögd som jag så blir det som att titta genom en streckkod.
Nästa tävling blir det dubbla antalet hästar då Rianna och Gotsie ska med, fan, jag kommer slita ut pallen.
#outfluenser
#äntligentävlingigen
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Hon får lära sig möta lycratroll

Ulf Johansson – outfluencer | Idag 19:00

Släppte ut Gotsie i hagen på morgonen och tog med Rianna på en lång promenad runt sjön vid Lilljansskogen. Vädret var fantastiskt och Rianna följer en som en hund, följsamt smyger hon bredvid mig, väldigt behagligt! Jag kommer att ta sådana här promenader med henne regelbundet. Det finns, som jag tror, flera pluseffekter med sådana pass. Man bygger upp ett förtroende samtidigt som man inte belastar henne med min vikt. Samtidigt får hon lära sig att gå i vatten och lera, över broar, möta hemska lycratroll på cyklar som inte har en tanke på att sänka hastigheten när de ser att hästen blir lite avvaktande, barnvagnar, bilar m.m
Varje gång jag märkte att hon blev spänd lade jag en hand på hennes hals och så gick vi vidare utan några reaktioner… vilken jävla häst.. får man ta hästen med sig in i himlen? Eller hästarna? Red Gotsie på eftermiddagen, hon är tillbaka, har lite jobbigare med jobbet än de andra hästarna, men vilken fighterhjärna, herregud! Hon skulle slå ihjäl Rocky i första filmen och gjort det omöjligt med uppföljare! Gotsie ger aldrig upp, inte ens nu när jag tvivlade, hon ger bara inte upp!
#outfluenser
#himlahästar
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

En sorgens dag

Ulf Johansson – outfluencer | 23/10 - 2021

Det är en sorgens dag..
När jag kom till stallets sprack blixtlåset på mina gamla stövlar. Jaja, tänkte jag, jag lämnar in dem till Isak när jag ridit! Väl hos Isak så kunde han konstatera det oundvikliga, mina favoritstövlar gick inte att rädda.. och när inte Isak kan göra mer, då är det jävlar i min själ slut. Chockartat tog jag emot beskedet, satte på mig de nyare stövlarna som han lagat, bad honom slänga de gamla, för jag klararinte det själv känslomässigt. Gick ut på gatan och tittade på mina nyare stövlar som jag hade på mig och tänkte: nu är det bara ni och jag…
Ringde sedan Johanna på Amazona Sueca som beklagade sorgen samtidigt som jag anade att hon log med tanke på att jag skulle beställa ett par nya.
Det här stövlarna kan man få i alla möjliga färgkombinationer och jag slog till med att beställa.. ett par likadana! modigt…
När jag kom tillbaka till stallet så kände jag hur dragkedjan på de här stövlarna släppte.. fan..bara sätta sig i bilen och åka till Isak igen. Men han fixade stöveln på en gång, så nu kanske jag äntligen kan få lunch innan jag fortsätter att rida!
Ibland får man bita ihop.
#outfluenser
#vardagsbekymmer
#mustangsaddlery
#amazonasueca
#isaksskomakeri Visa mindre

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Nära att drunkna i höstvädret

Ulf Johansson – outfluencer | 22/10 - 2021

Tidig morgon i stallet för att ta en liten repetition för Rianna i hoppningen och lite hoppning med Gotsie, bägge var faktiskt väldigt fina, är lite förvånad över att Gotsie är så fräsch som hon är, nästan bättre än innan!
Efter lunchen skulle jag ta en lång promenad med Rianna, då kom regnet… inte i början, då var det mer som en fuktig dusch, ungefär som när man går genom djungeln i ett tropikhus, fast kallare, jävligt dålig jämförelse men, skit i det… när vi kommit längst bort på promenaden så hade jag börjat få simhud mellan både fingrar och tår, Rianna lunkade på som en vagnshäst under första världskriget, kämpade sig fram med tom blick.
Tittade ner på mina ridbyxor som skiftat färg och såg ut som att jag pissat på mig. Väl hemma satte jag in henne i boxen, gick för att hämta Gotsie i hagen som såg ut att tänka: Rädda mig! Jag bottnar inte! Jag orkar inte hålla mulen över vattenytan!
Som den vardagshjälte jag är så tog jag tag om ganascherna på henne och livräddningssimmade och räddade henne till stranden, eller ja, vi gick genom leran till stallet. Men passet i ridhuset med Gotsie var härligt!
Efter det tog jag Göta kanal till Rimbo (kändes så) och hade träningar på Sanda Equestrian, kul kväll!
Nu sitter jag i köket, vattenskadad till den milda grad att jag lätt slår ut Kevin Costner i uppföljaren till ”Waterworld”!
Men efter regn kommer sol, och imorgon visar väderappen en stor sol! En jävla tur det! Hade nog drunknat annars.
#outfluenser
#överflödavvatten
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Bigge och Ghayano gjorde avslutningsrundor som var härliga!

Ulf Johansson – outfluencer | 21/10 - 2021

Jävlar vad trött jag är nu!
Hämtade Linn på morgonen så att vi kunde rida Gotsie och Rianna innan jag hoppade de andra 2. Jag var lite stressad att hinna och Linn hade det jobbigt med Gotsie, så jag blev irriterad.. så jävla dumt.. när jag hoppade efteråt så satt jag och hade dåligt samvete. Jag fick iallafall Linn att rida ett pass till, där jag gav henne hjälp på ett bra sätt. Hon rider bra i grunden, nu ska vi bara trimma in henne på Gotsie som inte är någon lätt madame, men Linn är en kämpe! Hon kommer fixa det. Bigge och Ghayano gjorde avslutningsrundor som var härliga! Känns bra inför helgen!
När jag kom hem efter jobb och parkerade bilen var jag rätt slut.
Svarade på ett sms utanför Willys, då jag fick en knuff på axeln, tittade upp och ett par killar tittade på mig lite arrogant och sa: Ville du något?
Jag sa till dem: helt fel kväll för mig, gör det inte… jag lovar, ni kommer ångra er…
Kanske var det något i min blick, kan ju bli rätt svart i den, vet inte, men de gick vidare och jag gick hem. Spännande.. Imorgon blir det lite lätt hoppning igen med Gotsie och Rianna. Mat- och sovklockan har redan ringt för en timme sedan!
#outfluenser
#ettdagsverkeavklarat
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Tänk vad man kan bli inspirerad av sina hästar!

Ulf Johansson – outfluencer | 20/10 - 2021

Fan, det blev en bra dag igen!
Började morgonen med att hoppa Anna Skeppstrands jättefina 4-åring. Det ska bli en dressyrhäst men hoppar som en gud! Fortsatte med att jogga Rianna och Gotsie. När jag red Gotsie så ringde Pappa och behövde hjälp med att inventera mammas förråd av hygienartiklar.
Det blev en brandkårsutryckning till Upplands Väsby, denna fantastiskt obehagliga förort som jag vuxit upp i! Inventeringen gick snabbt och jag berättade för pappa att jag skulle tävla i Väsby på fars dag, så om de tog färdtjänsten ner till ridklubben så kunde jag hedra honom på fars dag med att vinna en klass! Han lovade att komma dit och jag förbannade min stora glappkäft.
Tillbaka på Ryttis så sadlade jag upp Rianna och red en hopplektion för Sylve. Fan, jag älskar den hästen! Hon går bara in och gör jobbet! Sylve tyckte att jag gjort ett bra jobb sedan sist, tack! Sa jag och lät bli att tala om att hon kom tillbaka igår.
När jag kommer in i stallet så gnäggar hon, när jag går förbi hagen gnäggar hon, och hon gnäggar åt Gotsie! Och till och med den stora danskan som brukar vara rätt ointresserad av sin boxgranne gnäggar tillbaka lite tyst. Vilken solstråle! Hon kan ju nästan få mig att le på bild!
Linn tog andra passet med Gotsie när jag åkte och jobbade.
Jag var peppad på lektionerna, och eleverna red såå bra!
Tänk vad man kan bli inspirerad av sina hästar!
Imorgon är det Bigge och Ghayano som får ge mig endorfinkickar när vi hoppar för Sylve!
Om ni undrar hur jag kunnat bli så positiv, så kan jag tala om att det undrar jag med!
#outfluenser
#närbradagarkommerpårad
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Det är lugnt! Oxern är bredare än den ser ut!

Ulf Johansson – outfluencer | 19/10 - 2021

Vilken dag!
Det var en sådan där höstdag som till och med jag uppskattar! Värmande sol och klar luft. Red 2 pass på Gotsie och hon känns riktigt fin. Hon börjar även forma om sig i kroppen på ett bra sätt så det här kommer nog fan att funka! På eftermiddagen så kom Sanda Equestrian Kattis och Patricia Santos med rådjuret! Så härligt att ha henne här igen! Hon fick ta det lugnt ikväll för att joggas imorgonbitti och tränas för Sylve Söderstrand vid 15. Har haft lektioner på Ryttis under kvällen och övningen som jag stal rakt av från Sylve är så jävla bra, alla hästar hoppade riktigt bra! Kvällens höjdpunkt var när Agnes Carlberg skulle peppa de andra i gruppen med: Det är lugnt! Det är svårare än det ser ut! Eller: oxern är bredare än den ser ut! Efter lektionerna gick jag in i stallet och pysslade lite med hästarna, stod sedan och tittade på dem i stallgången, till vänster står rådjuret, bredvid henne Bigge och till höger Gotsie. Tittade en stund på de här fina individerna och tänkte att jag är nog jävligt lycklig ändå, jag får umgås med dem varje dag!
Åkte sedan hem och levererade luftmadrass, pump och liggunderlag till en tacksam ”granne”.
Har faktiskt satt mig på Replik för att ta ett glas rött, njuta lite innan jag går hem och har kommit fram till:
Det här var ingen spektakulär dag, men den var inihelvete bra.
Flera sådana dagar, de ger energi!
#outfluenser
#endeldagarärbättreänandradagar
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Har lovat fixa en luftmadrass

Ulf Johansson – outfluencer | 19/10 - 2021

Vaknade, faktiskt utvilad, gick och flyttade bilen från lastzon. Unnade mig en frukost på Sophies och ren stund med morgontidningen, nu är jag redo att dra igång veckan!
Ett ridpass nu på morgonen med Gotsie, sedan ett träningspass på slagskeppet, lunch och ett pass till med Gotsie och Rianna.
Ikväll har jag träningar på Ryttis så jag slipper sitta i den själsligt dödande rusningstrafiken.
Visst fan, jag har lovat en dam som sover i Bysisparken om nätterna och som jag brukar prata med på hundarnas sista promenad, att fixa en luftmadrass.. försöker fixa det under dagen. Ser ut som att det blir en full dag, igen!
#outfluenser
#ökatakten
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

9 lektioner igår och 7 lektioner idag

Ulf Johansson – outfluencer | 19/10 - 2021

Klar för dagen i Östersund och väntar in Linn som är på väg från Åre med tåg. Det har varit en riktigt bra helg. 9 lektioner igår och 7 lektioner idag gör att man är lite mör nu när man är klar.
Hemresan skulle kunna vara jobbig men jag har aldrig haft problem med att köra långt efter jobb eller tävlingshelg, bara när jag brutit benet eller haft migränkänning. Men den här resan har jag ju sällskap! Men ett sällskap som jag vet, av erfarenhet, kommer sova som en gris efter en kvart! Jag laddar upp med kaffe och banan, schweizernöten är köpt som proviant till resan. Tycker nästan bättre om den vanliga mjölkchokladen men då kommer Linn sno halva. Men hon är nötallergiker så den här får jag ha ifred!
Det ska bli roligt att komma hem och rida igen. Imorgon kommer Rianna och på Tis-Ons ska jag hoppa 3 hästar för Sylve, det är otroligt roligt och ger mig övningar att använda på mina träningar. Dessutom så blir det tävlingsdebut på Söndag med Bigge och Ghayano!
Min vardag är fan inte fel, jag jobbar mycket men har jävligt roligt!
#outfluenser
#lyxvardag
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Känner mig som Robert Gustavssons tolkning av Tony Richardson

Ulf Johansson – outfluencer | 19/10 - 2021

Först på plan till hotellfrukosten.
Idag blir det en tuff arbetsdag.
Först 2 timmar i snön här i Åre, sedan iväg till Östersund för 6 pass och därefter 1 pass i Öd.
Det blir en arbetsdag från 08.00 till 20.00.
Känner mig som Robert Gustavssons tolkning av Tony Richardson! Men jag är pigg och utvilad!
Får återigen känslan av att jag inte vill lämna Åre…
Jaja, nu kör vi!
#outfluenser
#jämtlandsrally
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här