Vi är ett team på ett sätt som vi inte varit förr

Ulf Johansson – outfluencer | Idag 12:43

Gick upp tidigt och släppte ut Gotsie i hagen innan jag red henne. Vi joggade lite på terrängbanan och hon kändes lugn och fin, inte tittig och spänd som hon har varit tidigare, nöjd släppte jag ut henne igen och tog in henne några timmar senare för att göra iordning henne, om jag varit fundersam över det långa uppehållet så kunde jag släppa det nu. När terrängskydden kom på så började hon darra i hela kroppen och ådringen kom fram på halsen, spetsade öron och började skrapa med framhovarna.. Precis som Cyklon. Hon visste precis vad som var på gång, och hon gillade det! På terrängbanan så var hon bättre än vad jag hoppats på. Lite väl stark emellanåt men det får hon vara. Vi fick en mjukstart idag, och imorgon höjer vi kraven lite.
Det bästa av allt är att jag känner att vi är ett team på ett sätt som vi inte varit förr, hon litar på mig och jag litar på henne. Och jag gillar idén att åka själv på tävling med henne, kommer att ha lättare för att gå in i bubblan då.
Det här ska bli så djävulskt roligt!
#outfluenser
#terrängdagar

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Framme!

Ulf Johansson – outfluencer | 14/4 - 2021

Det här resorna till årets första fälttävlan brukade vara magiska när man var ung. Man åkte från ett kyligt Stockholm och mötte våren på väg söderut. Man var laddad och spänd, hade stora förväntningar, allt var spännande! Nu, 35 år senare gör jag samma resa med Gotsie och känner… ingenting.. jo förresten, jag blir trött när jag kör långt med häst.. Ännu tröttare blev jag när jag hamnade bakom en nersölad svämtunna och inte kom förbi! Stanken i hytten blev outhärdlig, det var som att Mamma Mu varit inne i hytten med kraftig obalans på tarmfloran.. Men till slut var vi framme och Gotsie fick en promenad innan hon blev installerad, hon verkar nöjd!
Imorgon får hon hoppa terränghinder för första gången på väldigt länge, det ska däremot bli spännande och väldigt roligt!
Men tjusningen med resan försvann någon gång vid förra årtusendet.
#outfluenser
#säsongsstart

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Dagar med strul…

Ulf Johansson – outfluencer | 13/4 - 2021
Har inte haft en optimal sista vecka innan jag drar söderut för säsongsstart. Mitt saboterade släp gick inte att fixa i tid, men tack vare Kerstin Lagers barmhärtighet så kommer jag kunna dra iväg imorgon förmiddag ändå. Olika saker har gjort att jag inte hunnit träna själv, kanske inte hunnit med Gotsie som jag velat, men vad fan, jag kan inte göra så mycket mer nu! Jag är väldigt vältränad, Traudi hjälpte mig idag och tycker att Gotsie är finare än någonsin, Sylve har gett mig goda råd för hur jag jobbar sista dagarna, vi är klara för start! Det måste firas! Och det görs ju självklart med det som jag saknat mest under uppladdningen! En prinsessbakelse! Andäktigt tog jag en tugga, allt var perfekt! Färsk, perfekt komponerad, men… fan det var för sött för mig! Kunde inte äta upp den… Nu har man jävlar i min själ blivit mogen också, som en bieffekt av dieten..
Imorgon beger jag mig söderut mot Camp Sennan och Lundin Eventing.
Nu kör vi, häng med!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Jämtar har kort stubin

Ulf Johansson – outfluencer | 12/4 - 2021

Har haft en träningshelg i Östersund som gått riktigt bra. Det är väldigt roligt att se utvecklingen hos ryttare där man ser att de jobbat för att utveckla sina hästar mellan kurserna. Resan dit och hem bjuder som vanligt på upplevelser för synen. Jag har förut nämnt och fotat Bräcke, idag fotade jag en berömd ort, Vladimir Krutov bodde här när han var på deken, Brunflo! Övre bilden visar centrumområdet med sitt sjudande folkliv! Brunflobuss har man ju sett på vägarna och vänstra bilden visar deras huvudkontor. Skrytbygge! Säger ni, Nej! Säger jag. Visserligen ett exklusivt men smakfullt huvudkontor, men vad fan, är de på toppen så är de, var inte så jante! Jag brukar tanka i Stockholm eller i Östersund, men nu när det var dagsljus så vågade jag stanna i Fränsta och tanka! De hade bara svart kaffe, ingen latte där inte, och jag vågade inte fråga varför…
Jag har en överlevnadsstrategi när jag kör bil i Jämtland. Mellan Sundsvall och Östersund lämnar jag inte huvudvägen och stannar inte. Det jag gjorde idag var vågat. Har fått känslan att jämtar har kort stubin, som idag, jag sa till en elev att hennes häst var lite trött, den har ju ganska mycket vikt att bära på.. Hon tände till direkt! Man får vara försiktig..
Jag har ett spännande yrke.
#outfluenser
#vackravyerisverige

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

En liten inblick i mitt glamorösa liv!

Ulf Johansson – outfluencer | 11/4 - 2021

Gick upp tidigt för att åka till Östersund där jag skulle ha kurs. Till frukost la jag ut om terrängkurs 1-2 maj och nu på kvällen är den nästan full! Roligt! Jag kan vägen nu, känns som Matfors är vid Sollentuna ungefär. Jag löser Melodikrysset, pratar med Clara, hör av Linn, ringer lite och tänker en hel del, och vips! Så är man framme! Träningarna har gått bra och nu sitter jag och beundrar utsikten från mitt fönster, Östersund är verkligen enastående vackert!
Lyckades få med mig en kycklingsallad från en pizzeria, och när jag öppnade locket så såg jag bara en jävla massa bananskivor… Vad fan är det för blandning? Som att ha remouladsås på våfflorna? Jaja, åt upp bananskivorna, hällde på blue cheesedressingen och åt upp… man måste ju överleva… Men det finns positiva saker med min hotellkväll! Mitt rum är extrautrustat med fön och vattenkokare! Så lite senare, när jag känner mig lite Wild and crazy, så ska jag koka pulverkaffe och föna mig! Och inte på ngt mesigt vis, jag ska ta dubbel dos pulverkaffe och föna utav helvete! Är det lördag så är det!
Här fick ni en liten inblick i mitt glamorösa liv!
#outfluenser
#levalivet

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Titta, en häst!

Ulf Johansson – outfluencer | 10/4 - 2021

Att träna in dressyrprogram är inte min bästa gren…
Jag läser och ritar och koncentrerar mig men plötsligt ser jag något i mönstret och tänker: fan! Titta, en häst! Och så ritar man till några streck och sitter sedan och beundrar verket… och så har man tappat det.. Jag är säker på att den som gjort dressyrprogrammet är en dressyrryttare som försökt rita en häst och sedan tänkt: Titta! Ett dressyrprogram! Men jag provred det på morgonen och det hade fastnat i huvudet. För jag vill inte rida fel, hatar skammen när man hör tutan på domarens bil, man stannar som ett fån och de säger att du skulle gjort det och det. Innan domaren kryper in i bilen får man en blick som säger: du är helt dum i huvudet…
Händer det nu ska jag svara: Ok! Man kan göra så, men det är inte rätt! Åkte sedan till Isak för att hämta mina renoverade stövlar. Han gjorde det sista jobbet på dem när jag slängde upp mitt gamla par på disken. Han lovade att ge dem livsuppehållande behandling men sa också att det snart inte går att laga dem längre, som en gammal bil som håller ihop pga rosten..
men en vända till håller de ihop!
Fan vad många gånger Isak räddat mina stövlar.
Han är bäst.
#outfluenser
#studieteknik

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Jag är mardrömskunden

Ulf Johansson – outfluencer | 9/4 - 2021

Hoppträning på morgonen för Sylve Söderstrand som kändes väldigt bra, och sedan lasta och åka till Peppe Frosch för skoning.
Jag är mardrömskunden, står och hänger och pratar, har åsikter och låter inte honom jobba ifred, och det är så bra! Han kommer ju liksom ingenvart, han står krökt framåt med en hov mellan benen, medans det kommer kommentarer från sidan… Fy fan, jag skulle inte vilja byta…
Hade en sida som hette ”Terrängträningar för Ulf Johansson” men jag är ju kapad! Provade att bli medlem… och jag blev godkänd som medlem! Hade kontokaparen i Turkiet tagit över min uppgift som admin?? Har, låt oss kalla honom Ahmed, börjat arbeta aktivt med mina träningar? Innebär det att det kan dyka upp kurder med bergsponnier på mina kurser? De kanske blir jävligt irriterade när de inte får plats och säger: vad fan! Vi har ju åkt från syriska gränsen! Ahmed sa att det fanns plats! Vi har ju pröjsat honom! Så får man stå och hålla lektion gratis på bruten engelska: rid light, came frame i galopp..
Många tankar han gå genom huvudet innan jag kom på att alla medlemmar kan godkänna nya.. puh!
Den nya gruppen heter: Hopp och terrängträningar för Ulf Johansson.
Min rekonstruktion av mitt kapade konto fortsätter…
#outfluenser
#enkaparesommanager

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Skevheten är borta!

Ulf Johansson – outfluencer | 7/4 - 2021

Säsongen närmar sig och jag känner och klämmer på Gotsie för att se att allt är ok. Jag har slagits av en sak som har förändrats på sista halvåret. När hon kom som 2,5-åring så var hon väldigt skev i korset, något som har funnits kvar genom åren och som jag varit lite orolig för att det ska med tiden ge skador pga snedbelastning. Men 2019 så gick hon full säsong och var fräsch hela vägen. Övre bilden är från Strömsholmstävlingarna och där ser man tydligt ju skev hon är och hur olika musklad hon är på vänster och höger sida.
Under vintern har jag stretchat efter ett visst mönster och masserat, utöver de förändringar jag gjort ridmässigt med mycket övergångar och travhoppning. Min veterinär har checkat av henne regelbundet och resultatet är den undre bilden!
Jag trodde inte att man kunde förändra en sådan stor skevhet, men hon är faktiskt i stort sett jämn!
I hoppningen känner jag skillnad och det ska bli spännande att se hur hon är i terrängen nästa vecka!
#outfluenser
#extrememakeover

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Påsk

Ulf Johansson – outfluencer | 4/4 - 2021

Har firat påsk med Clara. Vi har ridit och åkt bil, självklart till Mötley Crue och äntligen fått fika med Mamma och Pappa. Det var över ett år sedan och det var så skönt att få sitta i deras kök igen! Hundarna var överlyckliga, Mamma har svårt att kommunicera, men var ett stort leende hela tiden! Det var en jävligt bra stund i livet. När vi fikat klart åkte jag och Clara till Tavolino, ringde innan och frågade om bord och John sa: vi har alltid bord för dig Uffe! Älskar sådant!
Så min påskafton har inte varit religiös, jag skiter i att AIK förlorade bandyfinalen, jag har haft en så bra dag med nära och kära!
#outfluenser
#enbrapåsk

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kan man få dispens för att slippa ha hjälm?

Ulf Johansson – outfluencer | 1/4 - 2021

Tog ett kort på Gotsie och har tittat tillbaka på gamla bilder för att jämföra. Så här fin har hon inte varit tidigare. Hon har alltid varit kantig och haft en lång tunn hals, men nu har hon en stark överlinje, bra bukmuskulatur och välmusklat bog och bakparti. Nu är ju jag part i målet men jag tycker att hon är… fin! Hoppmässigt är hon mycket bättre, dressyren känns som att hon vuxit i kostymen. Det är terrängbiten man får se om hon blivit starkare i.. klaffar allt så kan det här bli bra, och det känns bra att vi gjort hela jobbet fram till start. Själv är jag i bättre form än någonsin och igår så plussade jag på med en ny,TV-mässig frisyr… Fy fan vad bra det här kommer att gå! Jag vet att Morfar och farbror Algot (bilderna)sitter däruppe och tittar på mig och säger: det är vår pöjk! Och vad snygg han är i håret!
(Måste kolla med ridsportförbundet om man kan få dispens för att slippa ha hjälm, det förstör ju frisyren..)
Så med mina värmländska gener,och de Sundbybergska på Pappas sida, så har jag gjort en resa med min goa häst som jag är så glad över!
Det här gör man inte själv, utan med hjälp av experter som ärligt vill ens bästa. Stort tack,Traudi Björling, Peter Lööf, Sylve Söderstrand och Johan Lundin för hjälpen!
Ser ni vart jag vill komma? Jag försöker få er tro att jag gjort stordåd innan jag presterat, men nu är det upp till bevis! Och jag ska göra mitt bästa, går det åt helvete så ska jag tänka på vad Pappa brukar säga:
Det finns egentligen ingenting man inte kan bita ihop för!
Jag är färdig för att tävla, och det ska bli så jävla kul!
#outfluenser
#klartförstart

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här