Gotsie är en hård jävel – och vi är som Yin och Yang

Ulf Johansson – outfluencer | 23/10 - 2020
I helgen gick årets SM i fälttävlan och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var avundsjuk på att vara där.

Men vi har haft ett Lars Norén-år. Det började med att jag bröt benet på tävling, sedan stängdes Sverige ner och när det väl kom i gång så har skit hänt hela tiden. När det är som värst kan det bara bli värre.

Gotsie är som ni ser på bilden en utslagen, uteliggarhäst, en toppidrottare som ramlat ner på botten, utmattad efter 10 dagar i hängmatta med starka droger och efter det avgiftning och rehab. Hon är en skugga av sitt forna jag. Men Gotsie är en hård jävel, och lyhörd. Hon har koll på när jag kommer till stallet, hon går ut och gör sitt jobb, hon bryr sig inte om att Essie gör attacker när vi rider i ridhuset, hon får aldrig panik.

Vi är varandras motsatser. Jag är lite känslig och lyhördhet är kanske inte mitt bästa ämne, kan lätt bli en elefant i en porslinsbutik. Jag har rätt dålig koll och har lätt för att maska när jag tränar, fan jag fuskade när jag tog fisken! Jag blir lätt störd när saker händer i min omgivning och blir lätt upprörd. Yin och Yang. Vi funkar ihop fast vi är varandras motsatser, så jag tror att en comeback nästa år är fullt möjlig, har en plan.

Jag önskar att alla skulle få möjlighet att umgås med en häst som Gotsie, hon är underbar, jag älskar den hästen. Och nästa år ska vi ut på roadtrip igen, det gillar vi båda två! Ett trasigt men lagat team, vi kommer bli farliga.
Vädret är passande om man vill kämpa i motvind.
Sinnestämning: Nu vänder vi blad!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här