Den mest pinsamma avsittningen i mitt liv

Ulf Johansson – outfluencer | 7/9 - 2022

Ännu en fin dag med sol och behaglig värme. Vi har fortsatt att vänja hästarna vid Stockholm genom att rida ner till Gärdet där de fick rastas av lite innan vi gick in i trafiken. De mer rutinerade hästarna markarbetades på Gärdet med det stöket som är där med folk och hundar, allt för att få dem trygga att jobba i röriga miljöer. Det var ännu en dag med hästar som skötte sig utmärkt och de gröna var coola från början.
Jag avslutade dagen med att rida E1. En stor väldigt trevlig häst som inte är van med stadsmiljöer. Jag red ut honom i lugna kvarter tills han kändes trygg, och gick då hem på Erik Dahlbergsgatan. Red en stund på ridbanan inne på kasern innan jag skrittade av honom. Det var då det hände, den mest pinsamma avsittningen i mitt liv … (då har jag ett antal på mitt CV)
Jag ställde upp honom utanför stallet, han stod snällt blickstilla.
Jag kan ju inte använda min högerarm vid avsittning så jag lägger all vikt på vänsterarmen som stöttar mot hästens hals.
När jag skulle greppa E1:s hals så böjde han samtidigt ner halsen och huvudet för att klia sig. Mitt fall ner på asfalten hade redan börjat… jag hann tänka: håll in armarna!, gjorde en trippel Salchow vågrätt och landade på rygg på asfalten med armarna tätt tryckta efter sidan. Luften trycktes ur lungorna och där låg jag som en skalbagge på rygg och lät som en säl.. E1 tittade förbryllat på mig, han hade inte rört en fena under det dramatiska händelseförloppet. Jag tittade snabbt runt, om någon sett mig snurra av hästen, klev upp och ledde den fortfarande fundersamma hästen till sin box.
Jag är så jävla dålig…
#outfluenser
#onödigdramatik
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här