En häst som har tagit en bit av mitt hjärta

Ulf Johansson – outfluencer | 14/9 - 2022

Det var kortegeträning inför riksmötets öppnande ihop med hovstallet som var med, med ett fyrspann och ett par, och polisen som red med full styrka. Sammanlagt så var det över 50 hästar!
Här skulle Hamilton få prövas lite igen. Jag åkte till K1 väldigt tidigt i morse för att rida honom. Jag ville bara jobba i trav och galopp och få honom att slappna av och bli av med spänningar, lät honom ha örontussar för att dämpa ljudet. Han kändes väldigt fin, och när vi begav oss mot slottet så var han lugn. Vi travade uppför Slottsbacken och inne på borggården blev han lite spänd men höll ändå sin plats när vi stod still. När vi sedan skulle stå still utanför Riksdagshuset så blev han för spänd så jag lämnade ledet och skrittade runt lite. Hemgången gick bra så det här var ett fall framåt! Nu får vi jobba vidare på att han ska slappna av och stå still, och jag har lite idéer på hur vi ska komma dit.

Efter det var det färskingarnas tur att komma ut!
För G1 som jag skulle rida hade mat och sovklockan ringt, men jag öppnade boxdörren och väntade ut honom och till slut klev han upp så jag kunde göra honom färdig för jobb. Alla 5 som vi red ut med är nya efter betet, 3 av dem kom förra veckan, och är redan trygga i stadstrafik!
G1 som jag red har tagit en bit av mitt hjärta. En liten men trygg häst som inte hänger på när andra hästar far omkring, och så vill han stå och snusa en i ansiktet precis hur länge som helst!
Vår statstur med färskingarna gick bra och vi kunde avsluta dagen med att konstatera: well done,horses!
#outfluenser
#nukommerhösthelvetet
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här