Fantomencyklisterna lockar fram en man som heter Ove

Ulf Johansson – outfluencer | 1/5 - 2021

Igår lämnade jag in min terrängcykel på service och fyndade en begagnad REX! Jag cyklade genom stan, upp till söder och blev förvånad över hur fort det gick! Fan man var hemma på halva tiden jämfört med bilen. Och sedan upptäckte jag en annan sak, cyklisterna som jag spytt galla över i grupp var ju väldigt laglydiga och skötsamma, man stannade på led vid rött, visade hänsyn för de som inte cyklade så fort, överhuvudtaget en trevlig stämning! Förutom fantomencyklisterna… De kommer stressande i snabba glasögon, tighta kläder med reklam, och de ska bara förbi och fram…
Jag kände hur ”en man som heter Ove” bubblade upp i mig varje gång de trängde sig förbi och cyklade mot rött. Ingen verkade bry sig om det, men jag stirrade efter dem och tänkte: håll nu käften Ulf Åke! Du måste inte lägga dig i!
När jag cyklat uppför guldbron vid Slussen så kom jag fram till en containertunnel med två filer, där blev det trångt och stopp vid rött. Tjejen framför mig tappade balansen lite och vek ner cykeln i andra filen. Då kommer en sån där jävel med tighta kläder, kör nästan på henne och skriker: Vad fan gör du??
Här kan jag inte hålla tillbaka Ove..
Vad fan gör du?? Frågade jag honom, be om ursäkt!
Håll käften,sa han.
Här tog jag tag i hans cykel och sa: det här är inte Tour D’France, vi är vid Slussen! Du är inte tävlingscyklist, du ser ut som Iprenmannen, be om ursäkt!
Jävla idiot! Skrek han på mig
Lycratroll!! Be om ursäkt!
Nu blev det grönt, jag släppte, han drog iväg med ett finger i vädret mot mig.
Och jag tänkte, fan… varför kan jag inte hålla käften?
Då sa tjejen framför mig, när vi cyklade vidare: Tack! Ingen annan gjorde något alls! Tack!
Ibland kanske det faktiskt är bra att inte hålla käften!
#outfluenser
#nyfrälstcyklist

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här