Hästar är hästar, inte människor…

Ulf Johansson – outfluencer | 26/12 - 2020
Det är väldigt lätt att sätta mänskliga värderingar angående sin häst, och ibland blir omtanken om hästen löjlig.
Som igår.
Jag skulle ta med Gotsie till hagen och den leriga vägen ner hade frusit och var väldigt knölig. Fan! Tänkte jag, där kan hon inte gå! Så hon fick gå på den platta släta stigen bredvid, medans jag raglade fram som ett gammalt fyllo på de frusna kokorna. När jag var framme vid hagen tänkte jag: är jag helt dum i huvudet? Här låter jag ett djur som är skapat för att fly undan rovdjur, med starka ben och senor som järnvajrar gå på det jämna,och själv vinglar jag fram på det ojämna och skjuter lårbenshalsar till höger och vänster!
När jag hämtade in henne fick hon gå på det ojämna. Obekymrat knallade 600kg dansk dynamit på och tryckte ihop kokorna.
Hästar är hästar, inte människor… jag ska komma ihåg det.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här