Jag kallar vår genetiska defekt för Arvikasyndromet

Ulf Johansson – outfluencer | 11/10 - 2022

Det finns ju egenskaper man har mer eller mindre av. Och ibland är det till fördel, men ofta är det till nackdel. En egenskap som påverkat mig mycket genom livet är bristen på konsekvenstänk och den obefintliga egenskapen att bara slappa och ta det lugnt. Det har varit positivt många gånger när jag tävlade fälttävlan som mest och när jag dragit igång byggprojekt som alla skakat på huvudet för. Men de flesta gångerna får det konsekvenser som inte är så positiva, alla mina benbrott och frakturer genom åren t.ex.
Det finns säkert någon bokstavskombination för det, men själv tror jag att det är genetiskt, något som kommer från min värmländska släkt där Farbror Algot och morfars syster Sigrid drog till Pampas när Sigrid var 21 år gammal och gravid, för att bygga en gård mitt på Pampas och fånga vildhästar som reds in och såldes. Det gick bra, men hur höga var oddsen för det? De kom tillbaks och köpte BP-macken i Karlstad! Jag kallar vår genetiska defekt för Arvikasyndromet.
Den defekten har blommat ut fullt ut i mig…
Förra helgen var jag helt ledig, första gången på väldigt länge!
Efter någon timme blev jag rastlös så jag rev ner en lång stödmur som börjat luta betänkligt, tänkte att jag skulle bygga upp den, den här helgen (tänkte inte på att den här årstiden sällan bjuder på bra väder). Söndagen bjöd på regn, så då skruvade jag ner allt i hallen, skapade kaos och grundmålade väggarna. På måndagen bröt jag revbenen…
Men här kommer en positiv del av min defekt! Jag körde på och jobbade som en vinglande zombie, smärtan var grym men hanterbar.
Idag är smärtan halverad! Jag kan gå rakt och kom upp ur sängen på ett nästan normalt vis! Kan nog rida i slutet av veckan och hallen ska bli klar idag. Men den där jävla muren står travad som ett monument där det kunde stått en skylt med texten: till minne av en man som aldrig tänkte efter före, och skapade ett kaos som kommer att bestå en lång tid framöver!
Jaja, man kan inte vara bra på allt.
Och om någon frågar vad jag brinner för så kan jag svara: Vi lever i en hård värld, jag brinner för att riva murar!
#outfluenser
#rivamurar
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här