Julkalendern 2021. Del 1.

Ulf Johansson – outfluencer | 14/12 - 2021

På lucianatten satt en ensam liten tomte på en parkbänk på Bysistorget. Skägget är slitet, blicken är trött och hans ögonvitor är rosa. Det är en tomte som levt ett fruktansvärt hårt liv sedan förra julaftonsnatten.(sista gången han var nykter). Folk som har följt med julkalendern tidigare år känner igen honom, och ni som inte sett honom förut, det här är Stig. Stig har Söder som sitt distrikt. Men efter förra julafton så fick hans team reda på att deras tjänster inte längre behövdes. Nu kan ju folk beställa på nätet, och inga barn orkar skriva önskelistor. Med andra ord, tomtarna har blivit överflödiga i det moderna samhället, tradition betyder inget, konsumtion betyder allt!
Stig är som vanligt lite halvpackad, ensam och ledsen. En tår rinner nedför hans fårade kind och han tänker:hur fan kunde det bli så här??
Han känner ändå att julen närmar sig och han vill rycka upp sig och göra människor glada, men orkar han? Han funderar. Lemmy är ju nere i Tantolunden och fixar med sitt gräs, jag kollar med honom.. på ostadiga ben gick Stig uppför Hornsgatan, gick förbi Dovas utan att titta in, suget efter billig bira hade försvunnit, han log och tänkte: vi kanske kan förändra på riktigt en sista gång!
#outfluenser
#julkalender
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här