Julkalendern dag 14.

Ulf Johansson – outfluencer | 15/12 - 2020
Julen är ju en kristen högtid och många existensiella frågor ställs, t.ex, får man ta med hunden in i himlen? Det var något som Hammarbyhunden tänkt på, innan sitt snabba frånfälle, han ville ju gärna bli en änglahund!
Och han kom till himmelens port! Han fick stå i kö bakom kaninen som Jarmo dödade och en älg som blivit mosad av X2000. Kaninen och älgen släpptes in direkt, men när Hammarbyhunden kom fram till porten så stoppades han. Han häpnade när han fick se gud, han var en tomte! I vit skrud! Och så tittade han på Sankte Per och tappade sina förhoppningar på att bli en änglahund, han kände igen både honom och Gud från flera derbyn… båda är gnagare.. tänkte vår lille vän. Duracellkaninen drog en virvel på trumman och Gud sa med djup röst: kära hund, vi har några frågor som du måste svara på för att bli en änglahund, är det ok?
Skjut!… eller ja! Svarade den uppgivna hunden.
Du har använt droger?
Jag är från söder.. vad tror du? Finns det ingen från söder här??
Jojo.. svarade Gud
Du pissade ofta offentligt? Frågade Sankte Per
Men vad fa… vår vän hejdade sig.
Ja? Frågade Gud uppfodrande.
Men vad Fader vår är hård! Med all rätt! Ja! Jag pissade offentligt! Jag är hund!
Jo, sa Gud, du har sagt att du är en duracellkanin? Lögn?
Hammarbyhunden kände att han var ute på tunn is.
Jo, svarade han, men det var ju en raggningsreplik!
Och då får man ljuga?
Nej..sa hunden skamset.
Gud och Sankte Per överlade en stund innan de vände sig mot Hammarbyhunden och förkunnade: Du är välkommen på prov, de flesta bajare känner sig osäkra här uppe på toppen, de är vana att vara nere i botten så de har valt att åka hissen ner till helvetet till sina vänner. Om du inte trivs är det fritt för dig att göra det, det är mest AIK:are här…
Måste jag byta lag? Undrade Hammarbyhunden.
Självklart inte! Svarade Gud.
Då stannar jag, sa den lille bajaren.
Så svaret på: får man ta med sig hunden in i himlen blir: nej! Man kan inte låta döda ett husdjur för att man själv dör, hundar är däremot välkomna när de dör, och Hammarbyhunden dog av ett skott som var hårdare än en frispark av Kennedy Bakircioglu!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här