Julkalendern dag 20.

Ulf Johansson – outfluencer | 21/12 - 2020

Jarmo knotade på efter sitt avsked från Stig och hans team. Han hade en tudelad känsla för dem, de fick saker gjort fast det var en sorglig samling tomtar, det fick man ge dem, men å andra sidan… svenska tomtar är så jävla fjolliga! De kan inte dricka sprit och är värdelösa bastubadare. Jaja, tänkte han, tet är som tet är!
Han mötte en man i röd tröja som han började prata med, presenterade sig som jägartomte från Rovaniemi. Johan presenterade sig som ordförande i jaktsektionen i Stockholms fältrittklubb.
Tet låter kul! Sa Jarmo glatt, vat jakar ni? Frågade han intresserat.
Det är från början en rävjakt! Svarade Johan
Ahh! Hur månka rävar tötar ni varje jakt?
Inga…svarade Johan, lite förvånad över frågan. Vi rider förjakter och på hubertusjakten tävlar vi om en rävsvans på ett upplopp!
En svans? Frågade Jarmo besviket, ten måste ju ha en räv framför? Tå suter ni ten? Nej! Svarade Johan. Jarmo fortsatte att fråga: men tå suter ni hästarna efteråt? Hästsött är så kott! Det kurrade till i magen,
Nej inget dödande! svarade Johan förfärat.
Konstigt! sa Jarmo, en jakt utan att töta? Tet är ju såm att bata utan vatten?
Det sa adjö och Jarmo vandrade vidare.
Trevlik kuppe! Tänkte Jarmo, men… Ruotsalaiset ovat niin heikkoja ..*
Han styrde sina energiska små steg mot kusten där hans kajak, gjord av djurhudar, låg gömd. Sedan är det bara att paddla hem över Östersjön och vandra till Rovaniemi.
Tet plir en fin tur! Tänkte Jarmo och log, han skulle hinna hem till julafton, och vem vet? Kanske han stötte på något gulligt djur på vägen som han kunde äta upp? Det kurrade i den lille tomtens mage och han tänkte: Satan vat tet korrar i maken! Jak skulle kunna äta upp Pampi!
Han vandrade vidare, glatt visslandes på ett av MA Numminens mästerverk.
*Översättn: Svenskar är så veka..
#outfluenser
#julkalender

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här