Kan vara bra när man möter ilskna cyklister och gängkriminella

Ulf Johansson – outfluencer | 26/11 - 2022

På morgonen tog vi ut I1, I3 och Herman på en stadsritt vid Valhallavägen. I- hästarna har ju alltid varit säkra i de miljöerna men Herman har kunnat bli stressad och haft svårt för att varva ner. Men i takt av att få mer rutin och att vi börjat rida honom med tussar i öronen på stan så har han blivit tryggare och lugnare. Det är väldigt roligt för han har utvecklats väldigt mycket överlag i ridningen under hösten.
Sist tog jag ut den nye, G2, på samma tur. Igår hade han trygge Urifax med som sällskap, men idag var det bara han och jag. Han var uppmärksam på allt som hände runt honom med trafik och hundar m.m. men han var cool hela vägen.
Han fick gå på lång tygel och med stöd från min skänkel så att jag inte satte spänningar i honom, vilket oftast fungerar väldigt bra.
Jag tror att han kommer bli en väldigt fin högvaktshäst!
Jag har fått nog av skador så jag har börjat rida med protequis skyddsväst och skyddschaps.
Faktiskt riktigt bra, man känner knappt av den när man har på sig den och den skyddar även lår, höfter, svanskota/ korsrygg. Protequi ställer ut på Stockholm International Horse Show så gå in och prova om ni är där.
Kan verkligen rekommenderas!
Och så ser man ju jävligt biffig ut när man har den under jackan. Kan vara bra när man möter ilskna cyklister och gängkriminella.
Idag när jag var och handlade så stod det en äldre man framför mig i Emilkeps, fodrad manchesterkostym och stora stövlar. Såg ut som han kommit in från ytterskärgården, typ gubben Österman. När han skulle betala så tog han upp en bunt sedlar, betalade med och sa: det ska vara riktiga pengar! Och flinade.
Skönt att det finns några sådana kvar.
#outfluenser
#stadsrittisnö
#mustangsaddlery
#protequi

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här