Man får passa på, snart är vintern här

Ulf Johansson – outfluencer | 14/9 - 2021

Var uppe tidigt och hade en väldigt bra morgon, men framåt 11 så kände jag att vädret var för fint för att jag skulle sätta mig i lägenheten, ingen häst att rida och många timmar innan lektionerna börjar, Jag bestämde mig för att besöka någon sevärdhet som jag aldrig varit vid. Dessutom behövde jag handla lite nya tröjor, de gamla har, i en kombination av hårdare träning och feltvätt blivit för små.
När jag gick över till Gamla Stan så såg jag Riddarholmskyrkan, dit ska jag! Satte mig på Stockholms äldsta kafé på Järntorget (235 år!) och läste på. Väl inne i kyrkan gick jag och tittade på kungagravar och tavlor där adelsmän var omnämnda. Ett äldre, mkt välklätt par gick också och tittade på tavlorna.
Några släktingar? Frågade jag
Nej, svarade mannen, men vi är representerade i Riddarhuset!
Oj! Inte illa! Sa jag glatt.
Och ni? Frågade frun
Nej, inte här, men på gravstenar i Upplands Väsby! Inte lika fint men de har blommor på gravarna, det har de inte här…
Sant.. sa mannen
De rekommenderade mig att besöka Riddarhuset, vi tackade för ”den angenäma”pratstunden och jag knallade vidare över bron till ett stängt Riddarhus. Fortsatte in mot stan, och trots skyltningen så kom jag fram.
Jag är kass på att handla kläder.
Tycker ofta att kläder i vissa butiker är alldeles för billiga, känner att någonstans på vägen är det någon som inte fått betalt för sitt jobb.
Fick iallafall köpt ett par tröjor med expeditens hjälp att tala om färgerna( färgblind) och promenerade hemåt.
Har haft en riktigt bra spontansightseeing och en lång promenad i underbart väder!
Man får passa på, snart är vintern här..
#outfluenser
#livetutanhäst
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här