På besök i en Barbie- & Kenvärld i skitiga stallkläder

Ulf Johansson – outfluencer | 19/3 - 2021
När jag ridit första passet så brukar ibland ta med Gotsie till hagen och fortsätta promenaden till Slagskeppet. På vägen möter man hålögda människor som tittar rakt fram när man möter dem, omgivningen för tankarna till en rysk förort. Det börjar ändra sig när man kommer till Kungliga tennishallens parkering. Man ser på bilparken att här blir inte vem som helst medlem! Men den stora förändringen kommer när man kommer innanför Kungligas grindar, Badabing! Så går man genom en otroligt välvårdad park med tennisbanor, alla man möter är skitsnygga och mycket välklädda, alla ler och hälsar! En Barbie & Ken värld! De hälsar trots att jag går i skitiga stallkläder, de kanske tror att jag är trädgårdsmästaren? Om någon frågar så ska jag svara: Jajamän! Naken eller som brandman?
Till slut når man ett plank som man går ut genom, och vips så är man tillbaka i den grå vardagen… Vilken klubb det måste vara! Vilka trevliga årsmöten! Alla ler och är sams, efter mötet samlas man i baren för en stänkare, man ler med kritvita tänder och solbränna, skrattar och klappar om varandra, alla i piquetröjor och en lammullströja över axlarna… fan vilket drömliv…
Årsmöten på ridklubbar är ju ofta regelrätta krig som borde övervakas av hemvärnet!
Men jag vet inte om jag skulle vilja byta, har ett humör på tennisbanan som skulle få McEnroe att framstå som en korgosse…
Och hästar är mitt liv och gör mig lycklig. Och ska man vara ärlig så har vi jävligt roligt i vår sport också!
Men det är alltid lika trevligt att passera Kungliga och dess onödigt snygga och trevliga medlemmar!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här