Pysslar som om jag vore en 12-årig stallunge

Ulf Johansson – outfluencer | 13/1 - 2021
Har haft en lång dag, men en bra dag!
Ibland funderar man över ens egen mentala hälsa när man jobbar, åker land och rike runt och har kurser, trots det nervös varje månad om jag ska få ihop ekonomin, tränar hårt själv, rider 2 pass om dagen och fixar med hästens mat, stretchar den, pysslar som om jag fortfarande skulle vara en jävla 12-årig stallunge! Det är många som (med omtanke) har sagt till mig att varva ner, lägg ner ridandet och spara pengarna, du börjar bli äldre!
Och jag förstår dem, och kan hålla med, men nej…
Vem vet om man lever imorgon? Eller om man kommer att bli sjuk?
Nej, jag lever nu. Mina dagar kan vara tråkiga i andras ögon, men jag älskar mitt inrutade schema där jag gör det bästa jag kan med både mig och Gotsie. Och anledningen till att jag gör det, är nog Gotsie. Hon är så häftig, ett kärnkraftverk, tuff som få men ändå väldigt känslig. Det är inte mycket som skrämmer henne, hon kan gå rakt ut framför en buss och istället för att fly så sätter hon upp ett finger! Eller en hov, en tåkappa… vad fan! Ni vet vad jag menar. Samtidigt så saktar hon av bara av att jag låser de inre magmusklerna och när bettet gick av i en terrängritt så lyssnade hon på min röst och saktade av.. she is one of a kind! Det är faktiskt hon som gör min vardag och gör allt slitet till ett nödvändigt slit som inte känns som slit, för att kunna hänga med henne!
Lite mesigt va? Självklart! Jag är ju en jävla mes, tur att jag har en så tuff häst!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här