Stallkatten har det bättre än våra äldre

Ulf Johansson – outfluencer | 5/3 - 2021

Tigrar har en förmåga att försvinna i högt gräs.. det är samma sak med vår gamla stallkatt i vissnat ogräs! Ser ni den?
Vi har 2 katter i stallet. En hona, som om man kommer på morgonen, så möter man henne när hon kommer från skogen. Antagligen har hon dödat en räv och kanske lagt ner ett par rådjur innan hon går in i stallet och rensar det på råttor och möss.. världens häftigaste katt!
Och så har vi den här. Väldigt gammal. Jag är ingen veterinär men, troligtvis dement?
Men han har sin korg i fikarummets fönster, sover mycket, äter och går ut och kissar.Han har alltid tillgång till mat och väldigt många har koll på hans status varje dag. Till och med jag, som kanske inte är en sådan som fäster mig vid överåriga, lite illaluktande, dementa katter, sitter och kliar honom på huvudet när jag väntar på att min matlåda ska micras klart! Och idag klev han upp och tog faktiskt över min matlåda..

.

Den katten har en jävligt bra ålderdom, och det slog mig, han har det faktiskt bättre än mina föräldrar och många andra äldre… Vi lever i ett samhälle där äldre inte har en plats, ses mer som en belastning. Det är så inhumant och skulle för 25 år sedan beskrivits som förskräckligt! Men nu lever vi i influencervärlden, Big brothervärlden, Paradise Hotelvärlden där ytlighet och dumhet premieras och media haussar upp människor som inte har någon substans… börjar jag bli gammal eller är det bara jag som tycker att vi slarvar bort möjligheten att ta tillvara på våran äldre generations erfarenheter och kunskap? De har ju ändå gjort ett jävligt bra jobb?
Jag har så svårt för ytliga, klimatförstörande influencers, där dessutom några söker sig till Qanonfilosofin, så korkat och dumt, och förödande, de påverkar yngre följare som vänder sig mot fakta och vetenskap. Är vi på väg att bli korkade? Hade kanske varit bäst att få byta plats med vår demente stallkatt..
Vintern är tillbaka med ett hånflin.
#outfluenser
#åldrasmedvärdighetärintemöjligtidethärlandet

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här