Trolleri – låg form utan inspänning, som KG Svensson lärde mig

Ulf Johansson – outfluencer | 2/8 - 2021

Tog en liten biltur till skärgården på dagen när Gotsie ändå gick i hagen. När jag kom tillbaka så tog jag ut henne och longerade henne. Jag longerar henne på det viset KG Svensson lärde mig, med Caprillitekniken. Det är så häftigt, med bara longerlina och träns kan jag, genom att låta linan löpa i handen på ett speciellt sätt, få henne att jobba i vilken form jag vill! Nu ville jag ha henne i en låg form, och då lade jag henne i en låg form, helt utan inspännning. Känns som man trollar! I sådana här lägen saknar jag Kalle väldigt mycket. Han hade gillat att höra hur jag gjort det och hade gett mig tips om hur jag kunde utveckla det. Det finns en del tekniker som är på väg att försvinna och det är möjligt att selar och inspänningar ger samma effekt, men det är så mycket häftigare att få hästen till att jobba så här, utan tvång och med små medel.
Tack Kalle för det du gav mig i longering och tömkörningskunskap, den kunskapen är ovärderlig. Den kunskapen kan tyckas omodern, men att få hästen att jobba med små medel och koncentrera sig på vad jag vill att den ska göra bygger ett starkt team.
Det kan aldrig bli omodernt.
Nu blir det fika på Bluesbaren innan jag går hem och betalar räkningar, en härlig avslutning på fredagen!
#outfluenser
#önskarattjagkundefåtttackafördetjagfått
#mustangsaddlery

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här