Ulf ”självupptagen” Johansson har påbörjat sitt jobb för att bli en bra stallkamrat

Ulf Johansson – outfluencer | 9/3 - 2021
Jag har funderat en del när jag micrar min mat i stallets fikarum och kliar vår gamla stallkatt på huvudet.
Det jag har kommit fram till att mitt i min plan med träning av häst och mig själv så har jag blivit ganska självcentrerad. Mina dagar går ut på att tänka på hur jag själv ska bli bättre, hur jag ska bli starkare.. jag,jag,jag…
Ganska osympatiskt.
Och det värsta är att man har skygglapparna på sig och noterar inte livet som pågår runt omkring en.
Jag vill inte vara en sådan person. Jag har bestämt mig för att stanna upp i vardagen och ta in det som händer runt mig, som att Tekla (katten) faktiskt gillar stunden när jag kliar henne på huvudet. Att inte bara åka och rida sin häst när man strukit sig från att starta en pay and jump, utan åka dit och funktionära och stötta sina stallkompisar som ska rida.
Inte bara tänka på sig själv.
Det var en äldre stallkompis som fick mig att tänka till.
När snöovädret för några veckor sedan drog in sa jag till henne att åka hem innan det blev kaos, hon svarade att hon tänkt ta ut hästen en gång till men jag sa att hon klarar sig, åk hem!
Dagen efter kom hon och tackade och sa: jag är så glad att du sa till mig! Det är så skönt att ni finns för ni som är i stallet är ju min familj!
Där blev jag ställd. Har ju känt henne i 30 år men sedan jag flyttade tillbaka till Ryttarstadion så har jag bara sprungit förbi henne och andra, jagat minutrar för min egen träning och inte insett att både jag och mina stallkompisar behöver få prata lite och vara behövda. Efter det har vi haft flera långa, givande och trevliga samtal. Ulf ”självupptagen” Johansson har påbörjat sitt jobb för att bli en bra stallkamrat. Och tack Marianne för att du fick mig att vakna och jag är glad att vara en del av din familj!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här