Moa Halling, Lena Nyström och Carl-Johan Persson, glada ägare och uppfödare till stoet Vita (SWB). Ryttaren Camilla Axelsson startade var fjärde häst i treårsfinalen och var redan på nästa rygg när bilden togs. Photonyfilipjena

3-åringarna toppades av Camilla, Camilla, Camilla…

Det var Camilla Axelssons dag idag, torsdag, på Flyinge. Hon startade sju (7) hästar i finalen och tog sex av de nio främsta placeringarna.

Camilla Axelsson var 1:a, 2:a, 3:a och 4:a i treåringarnas final. Vann gjorde hon med Vita (SWB) e. Glamourdale – Bocelli uppfödd av Lena Nyström och Stuteri Stubbäng, ägd av Moa Halling.

– Helt fantastiskt, jag hade inte riktigt tänkt mig detta när jag åkte hit idag, sa Lena Nyström som fött upp stoet tillsammans med Stuteri Stubbäng.

Stuteri Stubbäng som består av Carl-Johan Persson delar dessutom ut ett stipendium till bästa hästs uppfödare. Stipendiet är på 20 000 kronor och delas ut i alla fem årsklasser.
– Jag delar ut det för att jag vill stötta svenska dressyruppfödare. Nu går det till Lena, det är hon som gjort jobbet, sa en glad Carl-Johan Persson.

Moa Halling var naturligtvis glad för sin fina häst.
– Det är en smart och intelligent häst. Nu ska hon flytta hem till mig och i framtiden ska vi förhoppningsvis kunna tävla tillsammans, sa Moa Halling.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.