dressyr knoppar nonsens

99 toppstammade hästar auktioneras ut efter djurskyddsingripande

99 hästar från en välkänd tysk uppfödare auktioneras ut efter att de omhändertagits av djurskyddsskäl. Några hästar listas utan stamtavla, men de flesta har fina dressyrstammar.

Auktionshuset Mennraths har fått i uppdrag av Vechta District Veterinary Office att auktionera ut hästbeståndet från en välkänd uppfödare, som fråntagits sina hästar av djurskyddsskäl.
Bland de 99 hästar som auktioneras ut finns bland annat ett fyraårigt sto e Dante Weltino och ett stort antal hästar e Desperados.
Några av hästarna är listade utan stamtavla men de flesta har dressyrstam – fin dressyrstam! Här finns även en del hästar med intressant hoppstam.
Detta är den första inventeringen, meddelar auktionshuset och innehållet i katalogen uppdateras allteftersom man hittar mer information om hästarna.

Auktionen äger rum fredagen den 20 november kl. 12 i Ströhens djurpark. Hästarna kan ses på plats från 10:00. På grund av coronasituationen är deltagande endast möjligt efter förhandsregistrering. Det finns ingen online-auktion, vilket innebär att potentiella anbudsgivare måste vara på plats och uppmanas att betala för hästarna omedelbart och ta dem med sig.

Här finns onlinekatalogen, som sannolikt kommer att uppdateras fram till auktionen > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.