Sandra Dahlin - Ichi

A star is born – Sandra Dahlin och Ichi

Igår publicerade sajten Euro-dressage ett stort porträtt av Sandra Dahlin och Ichi efter deras magiska uppvisningar på Gothenburg Horse Show där de blev bästa svenska ekipage med femteplats i både küren och Grand Prix.

Sandra Dahlin - Ichi
Sandra Dahlin – Ichi. Foto Fredrik Jonsving

”The biggest shooting stars of 2020” skriver Euro-dressage om Sandra Dahlin och Ichi.

Medan Benjamin Werndl och Daily Mirror vann Grand Prix och Cathrine Dufour och Atterupsgaards Cassidy vann küren var det Sandra och Ichi som med personbästa slog sin in i den internationella eliten i Göteborg.

Ekipaget började sin internationella Grand Prixkarriär för mindre än ett år sedan och storyn bakom Ichi ger gåshud. Den började för många år sedan när en femtonårig Sandra Dahlin vann hästlotteriet som då var en stor begivenhet under Gothenburg Horse Show. Hon fick då hem 6-åriga SWB-stoet Dynastie som senare blev mamma till ett föl e Bocelli – Ichi – som föddes 2006.

Sandra har haft stoet sedan hon var föl och tagit upp henne själv i klasserna, med hjälp av sina tränare Kyra Kyrklund.

– Jag har sett och dömt hästen många gånger sedan den var ung. Hon var lite rädd för kameran men hon kom tillbaka snabbt och lyssnade till Sandra, det är viktigt att en häst kan göra det, sa domaren Anette Fransen Iacobeus på presskonferensen efter küren.
– Jag är supernöjd, sa Sandra själv.
– Hon har fått mer självförtroende, varit mer avslappnad för varje ny tävling. Men det var lite speciellt att komma in efter Cathrine och Cassidy…

Sandra Dahlin - Ichi
Sandra Dahlin – Ichi. Foto Fredrik Jonsving

Sandra har berättat att stoet inte var lätt att tas med som unghäst och att det därför dröjde innan de kom ut på tävlingsbanorna ordentligt. Ichi kunde stegra sig när hon inte ville vara med på noterna.

Efter sina internationella starter i lilla rundan fick Ichi pausa i fyra år innan hon introducerades i internationell Grand Prix. En skada bidrog till pausen, men det tog också tid för Ichi att sätta piaffen. Men när den satt, då var det med besked. I küren i Göteborg fick de i princip genomgående 8.5 på piafferna.

Läs porträttet i Euro-dressage (på engelska) > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.