Andreas Helgstrand

Andreas Helgstrand köper tyskt stuteri

Det danska dressyrimperiet Helgstrand Dressage växer lavinartat och har nu också köpt ett tyskt stuteri för att ha en större bas på en av sina största marknader.

Andreas Helgstrand har sedan tidigare en filial i Tyskland på Sudenhof i Hagen, men har nu också köpt Stuteri Famos nära Bremen i Tyskland, som är större och ligger mitt emellan Hannover, Oldenburg och Westfalen – de tre största avelsföreningarna. Tyskland är en av Helgstrand Dressages största marknader.

Tidigare i år köpte Andreas Helgstrand en stor anläggning i Wellington, USA, för att ha som bas för den amerikanska marknaden. Han annonserade också ett nytt partnerskap med brittiske Grand Prixryttaren och tränare Emile Faurie, vars försäljningsstall Heath Farm i Oxfordshire nu är Helgstrands bas i Storbritannien.

– Vi hade länge letat efter en plats i det här området för att förverkliga våra planer, inte bara för att möta efterfrågan på den tyska marknaden för hästar till salu utan också för att utöka vår hingststation, säger Andreas Helgstrand.

Verksamheten kommer att ledas av Ulf Möller och hans fru Eva, som även ansvarar för filialen i Hagen. Eva ansvarar för träningen av hästarna. De kommer att bo med sina fyra barn på den nya anläggningen, som har plats för 45 hästar.

Nyligen meddelades också att Andreas Helgstrand via sitt investmentbolag blev majoritetsägare i norska ridsportmärket Kingsland.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.