Andreas Helgstrand med Addict de Massa – en lusitanokorsning. Foto: Kim C Lundin

Andreas Helgstrand satsar mot toppsport med lusitanokorsning

Många undrade över vilken svart hingst som fick äran att vara parhäst i Herning åt Andreas Helgstrand vid 40-årsjubileet. Svaret: en lusitanokorsning

Få många är Andreas Helgstrand mest känd som dressyr- och avelsmogul, ägare och ansvarig för Helgstrand Dressage med verksamhet i flera länder. Men det började en gång i tiden som en medaljör som kom från ingenstans, nåja, topp-10 på OS i Aten,  och tog VM-medalj i Aachen 2006 med Blue Hors Matiné. Sedan blev det OS med Blue Hors Don Schufro. Andreas Helgstrands senaste mästerskap var 2013 i Herning med Akeem Foldager. Sedan dess har det varit unghäst-VM, unghästchampionat och hingstvisningar men inte mycket på väg till mästerskap.

Nu meddelar Horse2rider att tiden är inne för en återkomst till tävlingsbanorna på högre nivå för Andreas Helgstrand. Det sker med en svart lusitanokorsning – Addict de Massa – som är nio år och efter San Amour med ett lusitanosto som moder. Addict de Massa är köpt av Sylvain Massa som är grundare av lusitanostuteriet Massa Horses. Stuteriet har mer än 19 internationellt tävlande hästar.

Till helgen startar Andreas Helgstrand och Addict de Massa i en Intermediaire II i Vejle.
– Det är en häst med hela paketet inklusive toppkvalité i piaff och passage. han vill verkligen jobba och göra sitt bästa varje gång. Så jag är verkligt förväntansfull inför att tävla på Grand Prix nivå och förhoppnignsvis kommer jag tillbaka till de stora arenorna i en nära framtid, sa Andreas Helgstrand till Horse2rider.

I klippet nedan kan du få ett smakprov på Addict de Massa.

Se det bejublade numret från Gallashowen i Herning med live musik av Ida Corr. Där rider Anderas Helgstrand med sin son Alexander och sin far Ulf, tre generationer firade 40 år med Hingstekåring.

3 generations Helgstrand

Gepostet von Kerstin Klieber am Samstag, 9. März 2019

 

Gallashow med 40-årsjubilerande hingstekåring

Ride-tv med Andreas Helgstrand om försäljningen av livsverket

 

Segerhingstar och hav av premiehingstar till Andreas Helgstrand

Ride-tv med Andreas Helgstrand om försäljningen av livsverket

 

Andreas Helgstrand kunde ladda om för Revolution

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.