Patrik Kittel - Delaunay, Cathrine Dufour - Bohemian

Äntligen världscup! Svensk fjärdeplats – dansk seger

Som vi sett fram emot helgens världscupdressyr! Det var ett starkt startfält som möttes i danska Århus och vi fick se en svensk WC-debutant, en dansk överlägsen segrare och en stabil insats av vår svenska klippa i dressyren.

Det blev inte oväntat dansk hemmaseger i världscupen i Vilhelmsborg, Århus. Cathrine Dufour och hennes Bohemian har stadigt levererat över 83 procent i sina få Grand Prixstarter i år och nu blev det personbästa på 83.435 procent och överlägsen seger, den fjärde internationella på raken, trots stark konkurrens från de tyska toppryttarna.

Isabell Werth och hennes Emilio kom in och fick en orolig halt, men gjorde sedan ett stabilt program som räckte till en andraplats på 77.978 procent.
Jessica von Bredow Werndl och hennes Zaire-E imponerade nästan rakt igenom, men fick miss i bytena och tog en tredjeplats med 77.348 procent.

Patrik Kittel och Delaunay Old gjorde en fin insats och glänste med fin passage och piaff med 75.696 procent vilket gav en fjärdeplats.

Världscupdebutanten Johanna Due-Boje med Mazy Klövenhöj missade saxen och hade ett par andra småmissar men gjorde i övrigt ett jämnt program som gav 66.935 procent, vilket dock inte räckte till mer än en sistaplacering i det hårda motståndet.

Antonia Ramel och Brother de Jeu fick någon bytesmiss och nådde inte riktigt sin toppnivå, slutprocenten blev 72.0 och strax utanför placering.

Idag rids küren klockan 14.00 där samtliga 15 ekipage deltar.

Här kan du se del av gårdagens livesändning från Grand Prix > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.