”Barney” på banan igen – Carl Hester och Nip Tuck i come-back

De har inte startat sedan de var femma på EM i Göteborg 2017 – Nu är Nip Tuck aka Barney tillbaka med en glad Carl Hester i sadeln.

Carl Hester har ett stall med flera Grand Prix hästar som fördelas mellan honom och Charlotte Dujardin allt efter behov. Just Barney alias Nip Tuck togs fram och förbereddes för Grand Prix inför VM i Caen 2014. En stor och känslig valack, nu 15 år, känd för att vara både het och blyg samt kanske den svagaste ökade traven vi sett hos en världshäst på flera år. Det spelar mindre roll när Barney dansar så fint i alla andra rörelser tillsammans med Carl Hester.

De red VM-2014, EM-2015 i Aachen, OS-2016 i Rio och EM i Göteborg 2017 men till VM i Tryon hade Carl Hester en ny partner i form av Hawtins Delicato. I en intervju med Horse and Hound är Delicato has val inför årets EM i Rotterdam.

Barney ska istället förberedas inför nästa års världscupsäsong med målet att nå Las Vegas 2020. Under fredagens CSI3*-meeting i brittiska Keysoe segrade de i Grand Prix klassen på lite över 74 procent.

Vad har då Barney gjort sedan EM i Göteborg?
– Vi gav honom semester hela förra året – hans ägare Jane de la Mare har ridit honom och haft roligt med honom, säger Carl Hester i intervjun.

Resultat

Barney is back!

 

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.