Carl Hedin - Van der Veen

Carl Hedin och Elin Mattsson i topp i Lövsta Future Challenge Dressage

När det tredje kvalet gick av stapeln på Flyinge under söndag eftermiddag var det flera nya ekipage som klev in i matchen om en finalbiljett till Sweden International Horse Show. Det blev två riktigt jämna klasser innan de två segrarna kunde koras.

– Igår red jag lite fegt, men idag hade jag bestämt mig för att vara modig, för annars är man ju bara en liten lort, säger Carl Hedin efter segern.

21 ekipage kom till start i de båda klasserna och bedömdes av tre domare med internationell status, Christoph Hess, Trond Asmyr och Mats Eriksson.

Yngsta hästen av de unga

De unga Grand Prix-hästarna var först ut och det blev en mycket spännande och jämn klass med flera fina ritter som belönades med betyg över 70 procent. Det blev den yngsta hästen för dagen, 8-åriga Van der Veen, som med Carl Hedin i sadeln var det ekipage tog hem segern med hela med 73,627 procent.

Två blev Gerion med Emma Jönsson på 71,372 procent och trea blev Lord Django och Caroline Darcourt på 71,127 procent.

– Igår red jag lite fegt, men idag hade jag bestämt mig för att vara modig, för annars är man ju bara en liten lort vet alla som sett Bröderna Lejonhjärta. Så jag och Ville gav allt idag och han kändes helt fantastisk, säger Carl Hedin efter avslutat ärevarv.

U25-seger för Elin Mattsson

Även klassen för U25-ryttarna blev mycket jämn i toppstriden. Men ingen kunde riktigt rå på rutinerade Elin Mattsson och Beckham som tog hand om segern med 70,245 procent. Därmed går de upp i den totala ledningen för säsongen med två återstående kval. Tvåa i klassen blev Hanna Rosendal och Beau-Amor på 69,804 procent medan Emelie Aldenfalk och Winton knep tredjeplatsen på 69,314 procent.

– Jag var väldigt nöjd med min känsla inne på banan idag. Beckham trivdes inne på banan, nu laddar vi om för Billdal om två veckor, säger Elin.

Nästa kval avgörs under Billdal Horse Show v 41.

Lövsta Future Challenge Ranking efter tredje kvalet hittar du här

Fullständigt resultat U25 hittar du och för Unga Grand Prix-hästar här.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.