Carl Hedin segrade med Davalerian men det var El Tigre som tog emot pris och ära....  Samt tuggade i sig den vackra rosetten, en snuttefilt. Foto: Kim C Lundin

Carl Hedins store Davalerian bästa 4-åring

Det blev ommöblering i resultatlistan när 4-åringarna gjorde sin finalinsats. Först ut fick mest betalt, Carl Hedin med två hästar i klassen tog hem segern.

De 4-åriga hästarna gick ett kval men som var mer banvisning med publik då endast startordning i finalen står på spel.

Den dubbla uppsättningen i domarbåsen innebar att från C satte Lars Andersson och Mollis Persson betyg enligt fem-punktsbedömning. Från E var det tränarna Kyra Kyrklund och Liane Wachtmeister som satte sina betyg enligt samma skala. Sedan turades de om att ge omdömen efter respektive grupp. De 4-åriga hästarna reds i avdelning för att känna lite större trygghet.

Liksom i kvalet var tränarna mer positiva i sina betyg till de flesta ekipagen jämfört med domarna.

Först ut var Carl Hedin med Davalerian (Westf e Dante Weltino OLD-Vivaldi, uppf Heinrich Kampmeyer, äg Eques Management AB,) som är hans egen häst inköpt förra året. Han fick mäktiga 85 procent totalt efter att ha fått 9 på trav och galopp från tränarna. Davalerian kallas Lucas hemma i stallet och är en verkligt stor häst.

Carl Hedin poserar efter segern, här på El Tigre. Foto: Kim C Lundin

– Jag hade ett ganska dåligt kval med Davalarian, lite oväntat för han har gjort otroligt fina kval under våren. Jag hade kanske inte räknat med att vinna men vet att han är bra. Jag är mest nöjd med att han blivit så mycket tryggare och sover bra i boxen här på tävlingsplatsen.
– Jag har faktiskt inte vågat mäta honom, han var 172 cm när jag köpte honom, nu är han nog närmare 178 cm, en helt perfekt storlek för mig. Både han och El Tigre är mina och för närvarande tänker jag bara njuta av att ha två så fina hästar, kommenterade en riktigt glad Carl Hedin.
Så Davalerian är inte till salu då?
– Ingen kommentar!
Planerna för ”Lucas” alias Davalarian och ”Tage” alias El Tigre är annars att det ska bli bete under några veckor i sommar och sedan får de se.
– Det blir hästarnas form som avgör vad vi gör mer i år, de kommer säkert att växa några centimeter till.

Övriga på pallen

Jacob Nörby Sörensen med Dortheasmindes Rockey, kvalvinnare och tvåa i finalen. Foto: Kim C Lundin
Ida-Linn Lundholm på en väldigt fin Formalin med riktigt härlig galopp blev trea. Foto: Kim C Lundin

Resultat

Start-och resultatlistor FHS

Vår guide till Falsterbo Horse Show

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.