Skyline to B under testryttare i det tyska sportprovet som ger honom grönt ljus för avel i Tyskland Foto: Skärmkopia från Clipmyhorse.de

Carl Hedins SWB-hingst nästan klar för avel i Tyskland

Se klippet när Carl Hedin och uppfödaren Maria Rasmussons hingst Skyline to B testrids på sportprovet i Münster-Handorf.

Redan som 3-åring gjorde hingsten Skyline to B (SWB f -18 e Blue Hors St. Schufro – Ampère – Sir Schölling) från stomfamilj F.2 och uppfödd av Maria Rasmusson, avtryck som blivande begåvad sporthäst i Sverige. På unghästtest i Ängelholm gav exteriör och gångartsdomaren Marie Knutsson den svarta hingsten totalt 51,5 poäng med en 9:a på typ och på trav samt en 10:a för galoppen. Hingsten ägs av Carl Hedins bolag Eques Management AB sedan årsskiftet då hans efterlysning på Instagram fick uppfödaren Maria Rasmusson att ta kontakt och tipsa om sin stora svarta skönhet. Under SWB Equestrian Weeks tog Carl Hedin och Skyline To B en solklar seger i 3-års championatet på 90,2 procent och nu fanns det även fina poäng för skritt med i protokollet.

Dagarna inan Sweden International Horse Show i Stockholm blev Skyline to B visad och godkänd  för avel i Oldenburgförbundet. Hingsten står på Gestüt Lodbergen, i Sverige mer känt som arbetsgivare till Therese Nilshagen och ägare till Dante Weltino OLD och For Romance I. Planen är att han ska utbildas i Tyskland under överinseende från Therese Nilshagen och betäcka på stuteriet. Med början 30 januari inledde Skyline to B sitt tre dagars sportprov i Münster-Handorf för att få tillstånd att betäcka i Tyskland under 2022. Carl Hedin red själv sin hingst under momenten där gångarter visas med egen ryttare och testryttaren gav 8,20 poäng för ridbarheten. Totalt fick Skyline to B 8,41 poäng galoppen fortsätter att imponera med en 9:a. Resultatet ger honom grönt ljus att användas som avelshingst i Tyskland, efter att Skyline to B genomfört ett 14-dagarsprov. Resultatet gör att hugade stoägare i Sverige har gott hopp om att så småningom söka ett-sto-licens på honom något som Gestüt Lodbergens svenska agent Elin Lundgren Sporthorses AB säkert hjälper till med.

Segrare i Sportprovet blev Secret-sonen San to Alati som slutade på 9,12 i totalpoäng efter att ha fått 9,2 på galopp och 9,5 för både ridbarhet och totalt intryck.

Ordinarie anmälan till det svenska bruksprovet går ut på lördag 5 februari kl 18 och än så länge finns Skyline to B inte med bland de anmälda.

Bilder från Carl Hedins visning av hingsten under provets första del.

Den mäktiga galoppen.

Enligt tidigare intervjuer med Carl Hedin så var han stormförtjust från det första travsteget han fick se i en paddock hemma hos Maria Rasmusson.

En god mentalitet utöver det vanliga, en avslappnad individ, ett kännetecken för hans fader Blue Hors St Schufro.

Testryttare på Skyline to B

Ergebnislisten_Sportpruefung_Dressur_Teil_I_und_II_Muenster_Februar2022

 

 

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.