Carl Hester laddar för comeback

Carl Hesters tidigare topphäst Nip Tuck har vilat i över ett år, men börjar nu tävla igen. Siktet är ställt mot nästa världscupsäsong. Men kanske är inte EM uteslutet?

Carl Hester planerar comeback med Nip Tuck, silverhästen från OS, VM och EM. Den 15-åriga valacken, även känd som Barney, (Don Ruto x Animo) har haft ett drygt års ledighet och inte tävlats sedan EM i Göteborg.
– Hans ägare, Jane de la Mare, har ridit och haft kul med honom, berättar Carl för tidningen Horse and Hound och säger också:
– Han känns riktigt bra, helvetes het, och jag ser verkligen fram emot att tävla honom.
Förutom lagmedaljerna med det brittiska teamet vid OS i Rio 2016, VM i Caen 2014 och EM i Aachen 2015, har Carl Hester och Nip Tuck en tredjeplats i världscupfinalen i Omaha under bältet.
Nu siktar Carl på att tävla Nip Tuck/Barney i världscupen nästa år, men det är inte uteslutet att det också kan bli start i EM i Rotterdam. Carls VM-häst från Tryon, Hawtins Delicato, är dock fortfarande hans topphäst.
Den omåttligt populära Carl Hester besökte senast Sverige i oktober förra året för en utsåld clinic på Strömsholm med Equestrian Academy.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.