Cathrine Dufour och Bohemian vann sin första Grand Prix i Aachen på onsdagen. Foto CHIO Aachen

Cathrine Dufour tog sin första Grand Prixseger i Aachen

På onsdagen reds en Grand Prix i Aachen med ett starkt och spännande startfält.

I onsdagens Grand Prix i Aachen deltog bland andra svenskproducerade Total Hope OLD – som unghäst tävlad av Pernilla André Hokfelt – som blev fyra i klassen med norska Isabel Freese på 75.000 procent.

Isabell Werth startade sin nya stjärna, 10-åriga ”Super B”, Superb, med blandade poäng från olika domare (var bytena värda 5 eller 8?) och slutade på 74.544 procent och en 6:eplats.

Vi fick se Danmarks stjärnskott, den blott 8-årige hingsten Jovian som med Andreas Helgstrand red ihop 74.761 procent – med 9:or på passage och travökningar – vilket räckte till en femteplats.

Amerikanska Adrienne Lyle och 15-årige Salvino har tävlat sparsamt i Wellington efter sin OS-succé i Tokyo och gjorde nu sin första start i Europa. Det blev 76.891 procent och en andraplats.

Trea blev Frederic Wandres, Tyskland, med Bluetooth OLD på 76.891 procent – personbästa för ekipaget i en internationell tävling.

Och segern gick alltså till danska Cathrine Dufour med 12-årige Bohemian, med 80.413 procent – hennes första Grand Prixseger i Aachen.
– Segern i sig är härlig, men det bästa var hur cool Bohemian var. Jag behövde inte göra mycket alls, bara visa honom vägen. Det var ren lycka! sa Cathrine efter segern.
Bohemian stod avslappnad och helt stilla efter ritten och såg sig omkring under de dånande applåderna.
– Jag tror att han bara älskade att vara där inne på arenan idag!

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.