Cathrine Dufours brittiska elev har köpt sensationshäst

Det uppmärksammade stoet Espe, 6 år, har köpts till Storbritannien som framtidshäst för ponnydressyrryttaren Annabella Pidgley. Hon kommer dock till att börja med att vara hos Annabelles tränare Cathrine Dufour.

Stoet Espe har väckt stort uppmärksamhet i Tyskland som finalist i unghäst-VM och i Bundeschampionat. Hon har både hyllats som en spektakulär häst, men också fått kritik för att vara ”för spektakulär”.

Nu har 6-åringen sålts till brittiska ponnyryttaren Annabella Pidgley, som tränas av danska Cathrine Dufour. Cathrine flyger regelbundet till Windsor där Annabelle bor med sin familj för att träna henne.

Annabella Pidgley rider i det brittiska ponnylandslaget och har ett år kvar på ponny. Hon är dotter till dressyrryttaren och domaren Sarah Pidgley och Tony Pidgley, grundare av mångmiljardföretaget Berkeley Group, ett av Storbritanniens största byggföretag. Tidigare ägde familjen ett stort antal dressyrhästar och även avelshingstar, men 42 av hästarna såldes 2009 och man avvecklade då hästverksamheten för att få mer tid för barnen.

Nu har Annabella Pidgley tre hästar i träning hos Cathrine Dufour inför framtiden. Förutom Espe, 7-åriga Vamos Amigos och 8-årige Hilus MBH. I år kommer Annabella att fortsätta att satsa helhjärtat på ponny med sin Cognac och först i slutet av året kan det bli aktuellt att ta hem någon av hästarna.

– Jag har verkligen tur som har mina föräldrars stöd för att köpa unga hästar att träna för framtiden och jag är extremt nöjd med att stöd från min tränare Cathrine Dufour, säger Annabella till Eurodressage.

Westfalerstoet Espe är e Escolar – Dimaggio och uppfödd av Walter och Hedda Droege – som också har matchat henne som unghäst. I år såldes hon till Andreas Helgstrand och hans affärspartner Stuteri EVO. Under Eva Möller gick hon sedan till final i Unghäst-VM där hon bland annat fick 9.2 poäng för helhetsintrycket. Hon blev 7:a i Bundeschampionat.

Se Espe i en film från Andreas Helgstrand:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.