Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy Foto: Kim C Lundin

Comeback för Cathrine och Cassidy i Herning

Efter att Danmarks bästa dressyrekipage missat VM och världscupsäsongen gjorde de idag lysande comeback. Samtidigt var det internationell GP-debut för flera framtidshästar.

Den stora CDI4*-touren i Herning bjöd på ett starkt startfält. Domarna som tjänstgör i touren är Kurt Christensen, Jacques Van Daele, Maria Colliander, Susanne Baarup och Isobel Wessels som satt vid C i fredagens Grand Prix klass.

Det blev ett snudd på heldanskt prispodium och placeringslista. Tredjeplacerade Severo Lopez är visserligen under spansk flagg men arbetar i Danmark sedan många år.

Segrade gjorde Cathrine Dufour med Atterupgaards Cassidy i en mycket efterlängtad come-back. Ekipaget startade senast i Aachen i juli 2018 och missade sedan VM när valacken inte kändes helt ok. Nu var de tillbaka i god form, lite för god form. Cassidy tog chansen i galoppökningen och drog järnet på diagonalen i några språng innan Cathrine fick håll på honom. Seger med över 79 procent, en bra start på EM-året 2019 för Danmark.

Cathrine Dufour Atterupgaards Cassidy Foto: Kim C Lundin

Sista startande Daniel Bachmann Andersen med fantastiske Blue Hors Olymbrio, en hingst som varit i Herning sedan 3 års ålder varje år, visade strålande form. Ekipaget kliver framåt med stormsteg – inte bara för att stormvindarna viner runt Herning denna helg. Utvecklingen från förra året har gått med sjumilakliv. Idag gjorde de klassens bästa piaff och piruetter. Totalt  78,283 procent.

Blue Hors Don Olymbrio Daniel Bachmann Andersen Foto: Kim C Lundin
Blue Hors Don Olymbrio Daniel Bachmann Andersen Foto: Kim C Lundin

Det var internationell Grand Prix debut för UVM-vinnaren Fiontini riden av Severo Lopez. Stoet som är så begåvat är fortfarande underbart avslappnad i allt arbete och piaffen är verkligt fin. Det som fortfarande märks i form av ungdomlig oerfarenhet och bristande styrka är piruetterna som fortfarande är lite markbundna och sveper mer över marken än lyfter i sprången. Domarna var ruskigt oeniga, spannet 71 till 79 är rejält, totalt 75,913 procent i debuten.

Fiontini Severo Lopez Foto: Kim C Lundin
Fiontini Severo Lopez Foto: Kim C Lundin

Bästa svenska ekipage var Rose Mathisen med Zuidenwind 1187 som slutade retligt precis utanför placering på 70,52 procent.

Zuidenwind 1187 och Rose Mathisen Foto: Kim C Lundin
Duendecillo P Jeanna Högberg Foto: Kim C Lundin

Debutanten Quartermain och Marina Mattsson startade väl men hade flera missförstånd i sin ritt med omslag till galopp.

Quartermain Marina Mattsson Foto: Kim C Lundin
Quartermain Marina Mattsson Foto: Kim C Lundin

Det blåser rejält i Herning och tältuppvärmningen skakar en del. Det bekymrade inte Atterupgaards Cassidy.

Cathrine Dufour Atterupgaards Cassidy Foto: Kim C Lundin

Resultat

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.