Elin Mattsson - Beckham Lövsta

Dags för tredje kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage

I helgen går tredje kvalet i Lövsta Future Challenge på Flyinge. I ledningen ser vi Emma Jönsson med Gerion bland U25 och Emilie Nyreröd och 11-årige Floppy Disc bland de unga hästarna. Elin Mattsson, nybliven svensk mästare YR, utmanar med Beckham.

Det tredje kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage rids under SWB Equestrian Weeks i Flyinge den 23 – 27 september. Inför den tredje kvaltävlingen är det nyblivna U25 SM-vinnaren, Emma Jönsson med hennes valack Gerion, som kopplat greppet om ledningen bland U25-ryttarna. Bland de Unga Hästarna är det Emilie Nyreröd med sin 11-åriga valack Floppy Disc som leder med hela 68 poäng.

Nu är det återigen dags att ta upp kampen om de åtråvärda biljetterna till finalen av Lövsta Future Challenge Dressage. Bland U25-ryttarna ser vi några nya namn i startfältet såväl som några välbekanta. En av dem som kommer att utmana de väletablerade U25-ryttarna i Flyinge är talangen Elin Mattsson. Elin tog med Beckham hem guldmedaljen i YR-SM på Strömsholm för några veckor sedan och ser nu fram emot att delta i Lövsta Future Challenge.

— Det ska bli spännande och det är lite pirrigt. Det är ett ganska stort steg med tanke på att det är både piaff, passage och byten i varje, vilket är något nytt för oss. Men jag är otroligt glad över att jag har Beckham som lär mig allt! Vi ska bara ha kul och göra så bra vi kan eftersom det blir debut i Intermédiaire II för mig.” säger Elin Mattsson.

Det är 10 ekipage som kommer till start bland de Unga Hästarna och en som är på jakt efter en finalbiljett är hemmaryttaren Maria von Essen och hennes häst Leopold. Ekipaget ligger i dagsläget på en femteplats i poängligan men Maria ser fram emot att utmana Emilie Nyreröd och Tinne Vilhelmson Silfvén som just nu är topp två i rankinglistan.

— ”Jag tycker att det ska bli roligt att rida och hoppas att vi kan prestera ännu bättre till helgen. Jag är väldigt nöjd med min häst Leopolds utveckling under de kvaltävlingarna som varit. Jag tycker att Lövsta Future Challenge är ett fantastiskt tävlingsupplägg för både de unga ryttarna och för de unga hästarna.” säger Maria von Essen.

På grund av Covid-19 kommer tävlingarna under SWB Equestrian Weeks i Flyinge vara ett publikfritt evenemang. Det går bra att följa tävlingarna via Equisport.tv istället.

Här är startlistorna och här hittar du den nuvarande poängställningen inför helgen. Den fjärde kvaltävlingen går av stapeln den 24-25 oktober på Lidköpings Ridklubb.

Startlistor: https://online.equipe.com/sv/competitions/38637
Poängställning: https://online.equipe.com/sv/competitions/35897

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.