Daniel Bachmann Andersen och Blue Hors Don Olymbrio Foto: Kim C Lundin

Daniel Bachmann Andersen och stjärnhingsten segrade

Hör Daniel Bachmann Andersen berätta om stjärnhingsten – ny seger i Brabanthallen före Isabell Werth. Se filmad intervju med Daniel.

Indoor Brabant vinnare

Det är inte varje dag som en dressyrryttare slår Isabell Werth. I CDI3*-touren i Brabanthalle i ’s-Hertogenbosch var det en ung dansk kronprins som tog segern. Blue Hors beridare Daniel Bachmann Andersen var tvåa i torsdagens Grand Prix inför världscupkvalet lördag. Det var med den häst som kommer till finalen i Göteborg: Blue Hors Zack.

Idag klämde han och stjärnhingsten till med en seger med nära fem procent tillgodo på Die Queen med Don Johnson FRH. Stjärnhingsten som har en fantastisk utveckling är Blue Hors Don Olymbrio (KWPN f -08 e Jazz- Ferro, äg Blue Hors Stud). Under helgen i Herning var han andraplacerad. Här blev det personbästa för Daniel och Don Olymbrio på 78,848 procent.

Daniel om Don Olymbrio

Filmad intervju från december under SIHS

Dagens ritt i Grand Prix

”Det var lækkert”

Ikke en hov blev sat forkert i dagens CDI3*, hvor Daniel red så stjernerne sang – og dommerne var enige 78,8% og dermed forbi Isabell Werth som måtte nøjes med en 2. plads. Mød en glad Daniel >>>

Gepostet von Blue Hors am Freitag, 15. März 2019

Övriga resultat

Michelle Hagman Hassink gjorde sin femte internationella start med Chirlon-avkomman Chagall H och var bästa svensk på nionde plats med 69,283 procent. Juliette Ramel och Wall Street JV var inte överens och hade ett helt okarakteristiskt resultat på lite över 66 procent.

Resultat

Indoor Brabant bjöd på uppvärmning till världscupdressyren

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.