Denise Ljungkvist - Soega. Foto Kim C Lundin

Denise Ljungkvists mardröm är över – men hur går det med karriären?

Denise Ljungkvist och Soega var dressyrens stora stjärnskott förra året, men sedan blev Soega svårt sjuk. Häromdagen fick Denise för första gången sedan i oktober sitta på hennes rygg.

Denise Ljungkvist och Soega fick ett makalöst genombrott på seniornivå och vann Falsterbos trestjärniga Grand Prix. Se intervju med Denise här > > >
Men i oktober förra året höll sagan på att få ett abrupt slut. Under tävlingar i Linköping drabbades Soega av akut kolik och fick buköppnas på grund av tarmvred.

Denise skrev då själv på sin Facebooksida:
”Mardrömmen som man aldrig tror ska hända sin egna häst inträffade igår. Soega fick akut kolik under tävlingen i Linköping. Tack vare all hjälp på plats kunde vi köra ner till Helsingborgs djursjukhus och få bästa möjliga hjälp. Inatt buköppnades hon på grund av tarmvred och nu håller vi tummarna för att allt ska gå åt rätt håll” Läs mer > >

Det var inte säkert att Soega skulle överleva, men efter två månader på djursjukhuset fick hon komma hem och mår nu, efter omständigheterna, bra. Häromdagen fick Denise åter sitta på hennes rygg.

Idag publiceras en stor intervju med Denise i Helsingborgs Dagblad. Där säger hon:
– I början kände jag att det var som om någon drog undan mattan under fötterna på mig. Jag vet ju hur mycket jobb som ligger bakom att jag kom dit jag var, jag ville ännu längre och till toppen. Drömmen finns absolut kvar, kanske inte med Soega, men jag vill absolut tillbaka och fortfarande rida i världstoppen. Den resan känner jag att jag har kapacitet för att göra igen.

Läs hela intervjun här (låst artikel) > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.